Berberoğlu: Bedel gerekiyorsa ödemeye hazırım

Güncelleme Tarihi:

Berberoğlu: Bedel gerekiyorsa ödemeye hazırım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 22:19

MİT TIR’larına ait görüntülerin yayınlanmasına ilişkin davada, görüntüleri Cumhuriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği iddia edilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, ‘Siyasal veya askeri casusluk’ ve ‘Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçundan 30 yıla kadar hapis istemiyle dün hâkim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Duruşma başlamadan önce Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde basın açıklaması yapan Enis Berberoğlu, şunları söyledi:

“Bugün içeride mahkeme heyetine, bana atılan iftiranın gerçek olmadığını anlatma şansına kavuşmaktan dolayı gerçekten mutluyum. Bunun ifade ve halkın haber alma özgürlüğü olduğunu tane tane anlatacağım. Şükür ki, para sıfırlamak suçlamasıyla bulunmuyorum. Ya da bir terör tarikatının devlete egemen kıldığım, imamın ordusunu darbeye teşvik ettiğim suçlamasıyla da karşınız da değilim. Ya da bir terör örgütüyle pazarlık yapıp memleketi cehennem yerine çevirmekle de suçlanmıyorum. Suçlandığım konu doğru bir haberdir. Bu doğru haberin yazılması için, basılması için, yayılması için ne bedel gerekiyorsa siyasi olarak o bedeli ödemeye hazırım. Dilerim, umarım birkaç saat sonra yeniden birlikte oluruz. Olmazsak hiç problem değil, siz işinizi yapın biz de...”

Haberin Devamı

DURUŞMA GİZLİ YAPILDI

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde atılı suçların arasında siyasi casusluk suçlamasının da bulunması nedeniyle gizli yapılan duruşmaya Enis Berberoğlu ile Erdem Gül katıldı. Almanya’da bulunan Can Dündar ise duruşmaya katılmadı. Enis Berberoğlu 10 sayfalık savunmasını okudu.

CHP’den destek

DOKUNULMAZLIKLAR kaldırıldıktan sonra hakim karşısına çıkan ilk CHP milletvekili olan Enis Berberoğlu’na çok sayıda CHP’li milletvekili ve partili destek verdi. Barış Yarkadaş, Gürsel Tekin, İlhan Kesici, Engin Altay, Erdoğan Toprak, Veli Ağbaba, Muharrem İnce, Candan Yüceer, Ali Özcan, Sezgin Tanrıkulu, Hilmi Yarayıcı, Cemal Okan Yüksel, Mehmet Tüm, Tanju Özcan, Yaşar Tüzün, Erdin Bircan, Tur Yıldız Biçer, Bülent Öz, Namık Havutça, Mehmet Göker, Utku Çakırözer, Didem Engin, Atilla Sertel, Mahmut Tanal, Mazlum Nurlu, Parti Meclis Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve partililer, TGS Başkanı Gökhan Durmuş ile Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül desteğe gelenler arasındaydı.

Tanık olarak dinlenecek

ENİS Berberoğlu’nun üzerine atılı eylemin ‘Devlet sırrı’ olduğu iddiası üzerine, suçtan zarar görme ihtimali bulunduğu gerekçesiyle MİT’in davaya katılmasına karar veren mahkeme heyeti, gazeteci Soner Yalçın’ın tanık olarak dinlenmesine hükmetti. Sanık vekilleri, Berberoğlu’nun 1 Nisan-31 Mayıs 2015 tarihleri arasındaki telefon kayıtlarının mahkemeye gönderilmesini istedi. Mahkeme, Berberoğlu’nun dosyasının Can Dündar ve Erdem Gül’ün davasından ayrılmasına ilişkin talebi reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!