AYM'nin kararı TBMM'de memnuniyetle karşılandı

Güncelleme Tarihi:

AYMnin kararı TBMMde memnuniyetle karşılandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 19:33

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğine ve ihlalin ortadan kaldırılması için kararın ilgili Mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Karar, TBMM'de bulunan partililer tarafından memnuniyetle karşılandı. 

Haberin Devamı

"SEVİNÇLE KARŞILADIK ANCAK MAHKEME KARARLARI ÜZERİNDEN PARTİMİZ İTHAM EDİLMEMELİ"

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Sevinçle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Ancak hepinizin bildiği gibi mahkeme kararları üzerinden partimizin ve iktidarımızın itham edilmesini doğru bulmuyorum. Bu yargının işidir. Yargı kendi içerisindeki sürecin de usulü gözden geçirmiş bu kararı vermiştir. Tekrar hayırlı olmasını ümit ediyorum"  dedi.

SİYASİLERDEN İLK TEPKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Anayasa Mahkemesi verdiği kararla "doğruları söylemek suç değildir" dedi. Can Dündar, Erdem Gül ve tüm gazetecilere özgürlük diliyorum.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, bu haberi memnuniyetle öğrendiklerini dile getirerek, Anayasa Mahkemesinin bu tespitinin son derece önemli olduğunu, bu kararını kutlamak gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Baluken, "Bu karar, MİT tırlarıyla ilgili haber yapan gazetecilerin değil o tırları çetelere gönderenlerin yargılanmasının da yolunu açar" dedi.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da karardan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Bu kararın şu anda cezaevlerinde bulunan tüm tutsaklar için emsal teşkil etmesini istiyorum" dedi.

 

CHP'li Atilla Sertel: AYM "Hak ihlali" dedi. Biz bunu ilk tutuklama anında söylemiştik. Gazeteciden nefret edebilirsiniz ancak onları hukuksuz tutuklayamazsınız.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü: Basın özgürlüğü ve demokrasimiz adına AYM'de Can Dündar ve Erdem Gül için alınan tahliye kararına çok sevindim.

CHP'li Bülent Kuşoğlu: Dündar ve Gül AYM kararıyla serbest çok şükür. Şimdi HSYK, hukuku katleden yargıç ve savcılarla ilgili gereğini yapmalı... Hukuk varsa!

CHP'li Tuncay Özkan: Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar gösterdi ki;Can Dündar ve Erdem Gül casus değil gazeteci.Yaptıkları casusluk faaliyeti değil gazetecilik

CHP'li Enis Berberoğlu: Can ve Erdem çıkakacaksa sayenizde. Onlar sizin için bedel ödedi. Siz de onları unutmadınız, satmadınız. Medya ve okuru için hala umut var.

CHP'li Haluk Koç: Anayasa Mahkemesi,Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluk durumunu hak ihlali olarak gördü. Nihayet gerçekler yalanları yeniyor!...

Haberin Devamı

CHP'li Sezgin Tanrıkulu: Erdem ve Can Dündar boyun eğmediler! Başları dik özgürlüğe dönüyorlar. Barış içinde,özgür Türkiye için yapılacak çok iş var. Hoşgeldiniz!

Barış YarkadaşCan Dündar ve Erdem Gül özgürlüklerine kavuşuyor… Direndiler, faşizme teslim olmadılar…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!