Steinmeier'dan şok uyarı

Güncelleme Tarihi:

Steinmeierdan şok uyarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 10:10

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, İran'ın Suriye'de çatışan taraflara finansal ve askeri yardım desteğini kesmesi halinde, ülkedeki çatışmanın çözümü noktasında ilk defa daha da ileri bir adım atmak için fırsat oluşacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Steinmeier bugün Federal Meclis'te (Bundestag) yaptığı konuşmada, Suriye'deki çatışmaların sona ermesi için tarafların daha önce Cenevre'de 42 kez bir araya geldiğini hatırlattı.

İngiltere ve Fransa'nın Suriye'de askeri olarak daha fazla angaje olacaklarını açıkladığına ve Rusya'nın da geçmişe göre Suriye'ye daha fazla askeri malzeme göndermeyi planladığına dikkati çeken Steinmeier, çatışmaların çözümü noktasında farklı bir imkan varken bunun bu şekilde zedelenemeyeceğini ve yakalanan fırsatın kaçırılmaması gerektiğini kaydetti.

İran ile yapılan nükleer anlaşmanın Suriye konusunda bir fırsat sunduğunu belirten Steinmeier, İran'ın Suriye'de çatışan taraflara finansal ve askeri yardım desteğini kesmesi halinde Suriye'deki çatışmanın çözümü noktasında ilk defa daha da ileri bir adım atmak için fırsat oluşacağını ifade etti.

Steinmeier, İran ile yapılan nükleer anlaşmanın iyi gitmesi halinde tüm Ortadoğu'ya yeni bir yapı perspektifi sunacağını da söyledi.

Viyana'daki nükleer anlaşmaya atılan imzaların herhangi bir sorumluluğu sona erdirmediğine dikkati çeken Steinmeier, anlaşmayla diplomasinin bitmediğini aksine daha yeni başladığını bildirdi.

Önümüzdeki dönem İran'a yapacağı ziyarete de değinen Steinmeier, bu ziyaretin bir anlaşmanın kutlanacağı bir ziyaret olmadığını vurguladı.

Almanya Dışişleri Bakanı, bu ziyarette İran'ın barış ortamı olmayan bölgede sorumluluk alıp alamayacağının kontrol edileceği bir ziyaret olacağını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!