‘Özel yaşama fazla zaman kalmıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Özel yaşama fazla zaman kalmıyor’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 10:42

Almanya’da Paskalya tatili öncesinde son resmi ziyaretine askeri helikopterle giderken yanına oğlunu da aldığı için ağır eleştirilen Savunma Bakanı Christine Lambrecht, “Anne olarak oğlumla görüşebilmek de benim için önemli” diyerek kendini savundu.

Haberin Devamı

LAMBRECHT, hukuksal açıdan her şeyin kurallara uygun şekilde yapıldığının altını çizerken, yine de bundan sonra bu tür tartışmalara sebebiyet vermeyeceğini söyledi. Bu tür tartışmaların gerekli olduğuna inandığını da kaydeden Lambrecht, ZDF televizyonuna verdiği demeçte, yoğun programı nedeniyle özel yaşamı ve ailesini görmek için çok fırsat bulamadığını da ifade etti. Lambrecht, “Anne olarak oğlumla görüşebilmek de benim için önemli” derken, bu konuda anlayış beklediğini ifade etti. Bakanlık ise bakanın oğlunun helikopterle uçması nedeniyle uçuş bedeli olan 261 euronun ödendiğini açıkladı.

İSTİFA TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ
Konuyla ilgili görüşleri sorulan Başbakan Olaf Scholz, “Savunma Bakanlığı’nın tüm hukuki kurallara riayet edildiği yönündeki açıklamasını hepimiz biliyoruz” demekle yetindi. Federal Meclis Dışilişkiler Komisyonu Başkanı SPD’li Michael Roth, Savunma Bakanı’nın açıklamalarından önce, olayda aydınlatılması gereken yerler olduğunu ifade etmişti. Ancak Roth, Savunma Bakanı’nın istifasına yönelik talepleri de geri çevirdi.

 

BAKMADAN GEÇME!