Nürnberg’de kadına şiddete karşı Turuncu Bank!

Güncelleme Tarihi:

Nürnberg’de kadına şiddete karşı Turuncu Bank
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2024 11:20

Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü (DTFC) tarafından, Nürnberg Belediyesi iş birliğiyle, kadına şiddetin önlenmesine yönelik duyarlılığı artırmak amacıyla, ‘Nürnberg Schuckert Parkı’nda tesis edilen ‘Turuncu Bank’ açıldı.

Haberin Devamı

NÜRNBERG Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci ile Belediye Başkan Yardımcısı Christian Vogel açılışta hazır bulundu. Projenin sahibi Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü Onursal Başkanı Gülseren Suzan Menzel konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Altı yıl önce Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü Başkanı olarak bu projeyi başlatmıştım. Mevlana der ki, ‘Sen yola çık, yol sana görünür’. Bu anlamda yola çıktık. Geldiğimiz ülke olduğu için, oradan örnek veriyorum; Memleketimiz Türkiye’de 8 Mart 2023-8 Mart 2024 tarihleri arasında 338 kadın öldürüldü. 248 kadın da sebebi bilinmeyen nedenlerden dolayı ölü bulundu. Sadece bu sene şubat ayında 37 kadın ateşli silahla öldürüldü. 17 kadın yine açıklanamayan sebeplerden öldürüldü. Sene sonuna kadar olacak sayıyı düşünmek bile istemiyorum.”
Kadına yönelik şiddete dikkati çekmek ve kadınlar arası dayanışmayı çevre dostu sürdürebilir proje şekliyle toplumda görünür kılabilmeyi amaçladıklarını belirten Menzel, daha önce de Tema Vakfı için 10 bin adet meşe fidesi hediye edildiğini hatırlattı. Bu fidanlar, Konya-Derbentteke yakınında Türk-Alman Dostluk Ormanı için bağışlandı.

Haberin Devamı

KADINLAR ARASI DOSTLUK TÜRK MEŞESİ DİKİLDİ
Gülseren Suzan Menzel, 2019’da Schuchert Park’ın içine kadınlar arası dostluk simgesi bir Türk meşesini belediyeyle birlikte diktiklerini belirterek şöyle devam etti: “Sonra Nürnberg Belediyesi ile birlikte kardeş şehir Antalya’da bir Ginko ağacı diktik. 2021’de Furth Stadtpark’ın içinde belediyeyle bir Türk meşesi diktik. 2023’te, o ağacın yanına ben ve eşim parasını cebimizden ödeyerek, şiddete karşı kırmızı bankı koyduk. Bu yıl da, 10 Mart 2024’te Belediye Başkanları’ndan Christian Vogel Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci ile birlikte ağacımızın yanına bir ‘Turuncu Bank’ koyduk. Üstüne de, kadınların şiddet yaşadıklarında nerelerden yardım alabilecekleri bilgilerini koyduk.”

Nürnberg’de kadına şiddete karşı Turuncu Bank

Nürnberg’de kadına şiddete karşı Turuncu Bank


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!