Heil’den ‘Yaşlılara iş verin’ çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Heil’den ‘Yaşlılara iş verin’ çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2022 11:12

Federal Çalışma ve Sosyal Bakanı Hubertus Heil, Almanya’daki işverenlere “Yaşlıları da işe alın” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da emeklilik yaşı gelmeden erken emekliye ayrılanların sayısının sistematik olarak artış göstermesi üzerine Federal Çalışma ve Sosyal Bakanı Hubertus Heil, işverenlere “İşsiz kalan yaşlıları da işe alın” çağrısında bulundu. İşletmelerin önemli bir bölümünün 60 yaşın üzerindeki işsizleri işe almadığının gözlemlendiğine dikkat çeken Heil, “Bu insanların tecrübelerinden yararlanılmalı. Kalifiye eleman sıkıntısı yaşanan bir dönemde işletmelerin kapıları yaşlı işsizlere daha çok açılmalı. Bu insanlara emeklilik yaşları gelinceye kadar çalışma olanağı sağlanmalı” dedi.

Heil’den ‘Yaşlılara iş verin’ çağrısı
‘GENÇLİK ÇILGINLIĞINDAN VAZGEÇİN’
SPD Genel Sekreteri Kevin Kühnert de, işini kaybeden 60 yaşın üzerindeki insanların yeni iş bulmakta zorlandıklarını belirtirken, işverenlere “Gençlik çılgınlığından vazgeçin” çağrısında bulundu. Kühnert, “Çeşitli nedenlerle işten çıkarılan, ancak yeni iş bulamadıkları için onbinlerce insan daha az emekli aylığı almayı göze alarak erken emekli oluyor. Bu durumun önüne geçilmeli. Yıllarca çalışan bu insanların birikimlerinden yararlanılmalı” dedi.

Haberin Devamı

70’İNDE EMEKLİLİĞE HAYIR
Hem SPD’li Bakan Hubertus Heil hem de SPD Genel Sekreteri Kevin Kühnert, Almanya’da bazı çevrelerin emeklilik yaşının 70’e yükseltilmesi önerilerine karşı çıktı. Federal Halk Aratışma Enstitüsü’nün verilerine göre, şu anda 60 yaşın üzerindekilerin ancak yüzde 60’ının çalıştığına dikkat çeken Heil ve Kühnert, “Bu oranı yüzde 70’e çıkarsak bile hem yüzbinlerce insan işsizlikten kurtulacak hem de nitelikli eleman sıkıntısı çekilmeyecek” görüşünü de vurguladılar.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!