Fransa’da 30 bin kişi, yeni çalışma yasasını protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Fransa’da 30 bin kişi, yeni çalışma yasasını protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 10:07

Fransa’da işçiler, günlük çalışmayı 12 saate çıkaran yasa tasarısına karşı Paris başta olmak üzere ülkenin çeşitli kentlerinde protesto gösterisi düzenledi.

Haberin Devamı

Tasarıya karşı Paris’te ve diğer kentlerde düzenlenen 12’nci gösteriye katılım, yaz tatilinin başlaması nedeniyle diğerlerine oranla daha düşük kaldı. Bir grup da tasarının görüşüldüğü Meclis binası önünde gösteri yaptı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bu gösteri sırasında polis ve protestocular arasında zaman zaman arbede yaşandı.

İçişleri Bakanlığı’na göre, Paris’te Italie ve Bastille meydanları arasındaki yürüyüşe 7 bin 500 kişi katıldı. Bakanlık, ülke genelinde düzenlenen gösterilere katılanların sayısının 30 bin civarında olduğunu, Paris’teki gösterilerde çıkan olaylarda 7 kişi gözaltına alındı. Sendikalar, tatil sonrası protesto gösterilerinin yeniden başlayacağı uyarısında bulunuyor.

GÜNLÜK ÇALIŞMA 12 SAATE ÇIKIYOR

Fransa’da yoğun tartışmalara neden olan yasa tasarısı, günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılabilecek. 

Haberin Devamı

Fransa’da 30 bin kişi, yeni çalışma yasasını protesto etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!