Devlet Bakanı Aydan Özoğuz: Sığınmacı acilen meslek öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

Devlet Bakanı Aydan Özoğuz: Sığınmacı acilen meslek öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 10:31

Alman hükümeti, ülkeye gelen mültecileri bir an önce iş hayatına kazandırılması için harekete geçti. Federal Hükümetin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, mültecilerin en kısa sürede meslek eğitimi almaları için çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Aydan Özoğuz, farklı kültür ve ülkeden gelenlerin topluma uyumunun uzun süre alacağına işaret ederek, bu konuda toplumu sabırlı olmaya çağırdı. Mültecilere mümkün olan en hızlı şekilde Almanca öğrenmelerini sağlayacak koşulların hazırlanacağını belirten Özoğuz, “Geçmişteki hatalardan ders aldık. Mültecilerin toplumumuza katılmasını sağlamak için hiç zaman kaybetmemeliyiz. Bunun için bir ay sonra veya bir yıl sonra değil, derhal Almanca öğrenmelerini sağlamalıyız.

Meslek öğrenmeleri için de önlemler hayata geçirmeliyiz” dedi. Özoğuz, mülteciler için meslek eğitim yeri ve çocukları için de yuvalarda olanaklar sağlanması gerektiğini belirtti. Özoğuz, meslek eğitimi olanaklarından yararlanamayan mültecilere çalışma ortamı yaratılması gerektiğini de vurgularken “Mültecileri hızlıca çalışma hayatına kazandıracağız” diye konuştu.

DANİMARKA İZİN VERDİ

Danimarka polisi, Almanya’dan gelecek trenlere yeniden izin verdi. Danimarka polisi, ülkelerine mülteci akını olacağı endişesiyle Almanya’nın Flensburg kentiyle Danimarka’nın Padborg kasabası arasındaki demiryolu bağlantısını önceki akşam durdurmuştu. Polis ayrıca Fehmarn ile Rödby arasındaki bağlantısını da kesmişti. Danimarka polisi, Almanya’dan kalkan ve içinde yaklaşık 100 mültecinin bulunduğu bir treni Rödby’de durdurmuştu. Polis mültecileri indirmek istemiş ancak büyük bir direnişle karşılaşmıştı. Bu yüzden ülkede bir çok tren seferi de aksamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!