BM Almanya'yı uyardı

Güncelleme Tarihi:

BM Almanyayı uyardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 00:00

Birleşmiş Millet (AB), Almanya'yı sığınmacılara yönelik artan saldırılar, yabancı düşmanlığı söylemleri ve bu yönde yapılan gösteriler ile ırkçılıkla mücadele konusunda daha fazla çaba sarf etmesi konusunda uyardı.

Haberin Devamı

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) dün Cenevre'de yaptığı açıklamayla Almanya'nın yabanı düşmanlığı ve ırkçılıkla mücadele konusunda yetersiz bularak eleştirdi.

BM Irkçılıkla Mücadele Komisyonu, Federal Hükümete çağrıda bulunarak yabancı düşmanlığı söylemlerine ve yabancı düşmanlığı içerikli saldırılara karşı daha aktif mücadele etmesini istedi.

BM tarafından yapılan açıklamada, Almanya'da özellikle Pegida Hareketiyle birlikte ülke genelinde yayılan yabancı düşmanlığı atmosferinden endişe duyulduğu da belirtildi.

Açıklamada BM endişesini şu sözlerle duyurdu “Komisyon, bazı siyasi partilerin ve örgütlerin yabancı düşmanlığını ülkenin geneline yaymasından endişe duyuyor.”

Komisyonun yaptığı açıklamada, Almanya'da yabancı düşmanlığı ile mücadelede ve bunların cezalandırılmasında yaptırımların yetersiz olduğuna da dikkat çekerken, ırkçılıkla ve yabancı düşmanlığıyla mücadelede daha katı önlemlerin alınması da istendi. Öte yandan Federal Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Bölümü Başkanı Almut Wittling Vogel de Almanya'da ırkçılığın sadece sadece aşırı sağcı çervlerle sınırlı olamdığına dikkat çekerken “Ayrımcılık ve ön yargılar toplumun her kesiminde yaygın“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!