Avusturya’da radara dikkat

Güncelleme Tarihi:

Avusturya’da radara dikkat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2022 09:58

Avusturya’da hız limitlerine dikkat edin. Adım başı radar var. Cezalar yüksek ve Avrupa’daki adresinize gönderiliyor.

Haberin Devamı

AVUSTURYA otoyolları güzel ve bakımlı. Aksine bir işaret olmadığı sürece hız limiti 130 kmh. Sürat yapmayın. Otoyollarda çok sayıda sabit radar var. Özellikle tünellerde hız limitlerine uyun. Giriş ve çıkışlarda kontroller artıyor. Cezalar oldukça yüksek. Ceza makbuzları Avrupa’da yaşadığınız adrese posta ile gönderiliyor. Avusturya otoyollarını kullanmak için vinyet zorunlu. 10 günlük vinyet ücreti 9.60 euro. Vinyetinizi ülkeye girmeden veya ilk benzin istasyonundan alın. İnternetten alınan e-vinyetler alış tarihinden 15 gün sonra geçerlilik kazanıyor. Vinyetinizi mutlaka şoför tarafına veya dikiz aynasının arkasına iyice yapıştırın. Tam yapışmayan vinyetler geçersiz kabul ediliyor.
TÜNELLER ÜCRETLİ
Avusturya otoyollarında çok sayıda tünelden geçiyorsunuz. En büyük üç tünel geçişi ücretli. 6 bin 400 metre uzunluğundaki Tauern ve 5 bin 300 metre uzunluğundaki Katschberg tünellerinin geçiş ücretinin toplamı 13 euro ve bir gişede ödeniyor. Avusturya’yı Slovenya’ya bağlayan 7 bin 800 metre uzunluğundaki Karawanken tünelinin geçiş ücreti ise 7.60 euro. Ödemelerinizi nakit para veya kart ile yapabilirsiniz. Üzerinde ‘görevli’ işareti bulunan gişeleri kullanın. Otomatik geçiş sistemi gişelerine dikkat edin. Bu gişeleri sadece elektronik geçiş kartı olan araçlar kullanabiliyor.

Avusturya’da radara dikkat
KAVŞAK ÜLKE KONUMUNDA
Avusturya, konum itibarıyla güney, kuzey ve batı Avrupa’dan yola çıkanların birleşme veya ayrılma noktası. Güzergâhınızı önceden belirleyin. Navigasyonunuzun uyarılarını dikkate alın. Gideceğiniz yöndeki şeritte yerinizi önceden alın. Kavşaklardaki hız sınırlarına ve uyarı levhalarına dikkat edin. Otoyol kavşak noktalarında trafik yoğunlukları yaşanabiliyor. Salzburg’dan Avusturya’ya girer girmez Macaristan yol ayrımı var. Tünel ücreti ödemek istemeyenler, Viyana üzerinden Macaristan istikametine devam edebilir. Slovenya güzergâhını tercih edenler ise Villach istikametini takip ederek Slovenya’ya ulaşıyor.
SINIRLARDA KONTROL VAR
Avusturya Schengen bölgesinde. Buna rağmen son yıllarda yaşanan gelişmeler sonrası sınırlarda kontroller yapılıyor. Özellikle ülkeye girişlerde dikkatli olun. Kurallara ve görevlilerin ikazlarına uyun. Ülkeye giren her araç, asker veya polis tarafından tek tek kontrol ediliyor. Şüpheli görülen araçlardaki kişilerin evrakları inceleniyor.
Avusturya’da radara dikkat
ALPLER VE VİYANA
Vinyetinizi arka tarafta gösterildiği gibi cama tamamen yapıştırın. Elektronik okuyucu kontrolü var. Vinyetsiz otoyola girmenin cezası 150 eurodan başlıyor. Avusturya’da çok sayıda yol ayrımı var. Güzergâhınızı önceden belirleyin. En kısa yol olan Slovenya güzergâhı için Villach istikametini takip etmek gerekiyor. Maribor, Graz ve Passau istikametleri ise orta ve kuzey Avrupa’dan gelenlerin tercihi. Gemiyle gitmek isteyenlerin ise İtalya yönünü takip etmeleri gerekiyor. Başkent Viyana, tarihi ve görsel güzellikleri ile Sıla Yolu güzergâhı üzerinde görülmesi gereken şehirlerden biri. Şehir merkezindeki kısa bir gezinti yorgunluğunuzu alacaktır. Ya da Tuna boyunda kısa bir gezinti yapabilir ve güzel manzaralar eşliğinde kahve içebilirsiniz. Otoyol üzerindeki konaklama tesisleri de ilginç Alp Dağları manzarası sunuyor.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ TELEFONLAR VE BİLGİLER
T.C. Viyana Büyükelçiliği:
Adres: Prinz Eugen Strasse 40, 1040-Wien
Telefon: + 43 1 505 73 38 (4 hat)
Acil durum telefonu: +43 660 1525357
e-mail: botschaft.wien@mfa.gov.tr
T.C. Bregenz Başkonsolosluğu: +43 5574 42 083
T.C. Salzburg Başkonsolosluğu: +43 662 44 21 33
Araç arızasında Avusturya Otomobil Kulübü ÖAMTC. Tel: 120
Polis: 112 veya 133.
İlk yardım: 144
İtfaiye: 122
Akaryakıt fiyatları (Haziran ayı itibarı ile)
Dizel: 2.19 euro
Süper benzin: 2.14 euro

Haberin Devamı

BUNLARA DİKKAT!
* AB üyesi ve Schengen bölgesinde.
* Para birimi euro.
* Yapıştırma vinyet mecburi.
* 10 günlük vinyet ücreti 9.60 euro.
* İnternetten alınan e-vinyetler 15 gün sonra geçerli oluyor.
* Vinyetinizi mutlaka şoför tarafına veya dikiz aynası arkasına yapıştırın.
* Tüneller ücretli. Tauern/Katschberg 13 euro – Karawanken 7.60 euro
* Şoförün cep telefonuyla konuşması yasak.
* Her yerde radar var, hız limitlerine uyun.
* Cezalar adresinize gönderiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!