‘Almanya’daki göçmenleri demokrasi koruyacak’

Güncelleme Tarihi:

‘Almanya’daki göçmenleri demokrasi koruyacak’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2024 16:57

Başbakan Scholz, AfD’li bazı politikacıların da katıldığı toplantılarda aşırı sağcıların Almanya’da yaşayan milyonlarca göçmen kökenliyi sınır dışı etme (Tersine Göç-Remigration), hatta bir Afrika ülkesine sürgün etme planlarını kınadı, hükümetin de demokrat Almanların da göçmen kökenlilerin yanında olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

FEDERAL Meclis’te 2024 yılı bütçe görüşmeleri sırasında muhalefet ile koalisyon ortakları arasında karşılıklı tartışmalar yaşandı. Aşırı sağcıların ülkede yaşayan göçmen kökenlileri sürün planlarına değinen Almanya Başbakanı Olaf Scholz, göçmen kökenli birçok insanın bu planlardan tedirgin olduklarını söyledi. “‘Tersine Göç’, bize kara günleri (Nazi dönemi) hatırlatıyor. Sessiz kalan, suça ortak olur. Biz buralı olan bu insanların tedirgin olmalarına izin vermeyeceğiz. Biz, bu insanların yanındayız. Demokrasi onları koruyacaktır” diyen Scholz, son dönemlerde insanların sokaklara dökülerek aşırı sağcılara ve sağ popülist AfD’ye karşı gösteriler düzenlemelerinin tam bir demokrasi gösterisi olduğunun altını çizdi. Pandemiye ve Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaşa rağmen Almanya’nın tarihinde istihdamda en yüksek rakama ulaştığını ifade eden Scholz, bunu koalisyonun başarısı olarak niteledi. Ana muhalefet CDU/CSU’yu sorumluluk üstlenmekten kaçmakla suçlayan Başbakan Scholz, “Ben şimdiye kadar sorumluluktan bu kadar kaçanı görmedim. Ben şimdiye kadar bu kadar cesaretsizliğe tanık olmadım” dedi. Scholz, Merz’i ‘çıtkırıldım’ olarak da niteledi. Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılan İngiltere’nin tam bir çöküş yaşadığına işaret eden Şansölye Scholz, Almanya’nın AB’yi terk etmesini (Dexit) isteyen AfD’yi de “Almanya’nın, Almanların refahını yok etmek istemekle” suçladı.

‘Almanya’daki göçmenleri demokrasi koruyacak’

Friedrich Merz

Haberin Devamı

‘BÖYLE POLİTİKA OLMAZ’
CDU Genel Başkanı ve CDU/CSU Meclis Grup Başkanı Friedrich Merz ise hükümet partilerini düzensiz göç konusunda kararsız bir tutum sergilemekle suçladı. Almanya’da sığınma başvuruları kabul edilmeyen 200 binden fazla kişin hâlâ sınır dışı edilmemesini eleştiren Merz, “Böyle bir sığınmacı politikası olamaz” dedi. Hükümetin ‘Yurttaş Parası’ uygulamasına da değinen Merz, “Yurttaş Parası ödenenlere asgari ücretle çalışan insanların aldığı aylık kadar sosyal ödeme yapılmaktadır. Bu da insanların çalışma eğilimini yok etmektedir” dedi. Hükümetin taze borç alınması için Anayasa’da değişiklik yapılması planlarına kesinlikle destek vermeyeceklerini vurgulayan Merz, Avrupa’nın güçlenmesi ve Avrupa’nın savunması için Almanya ile Fransa arasında iş birliğinin artırılmasını istedi. Başbakan Scholz’a, “Fransa Cumhurbaşkanı bu konuda Almanya ile iş birliğine hazır. Bu öneriyi kabul edin” çağrısında bulundu.

‘Almanya’daki göçmenleri demokrasi koruyacak’

Alice Weidel

Haberin Devamı

‘HÜKÜMET İHANET EDİYOR’
AfD Eş Başkanı Alice Weidel de “Ülkeye sığınmacıları doldurdunuz. Ülke yanıyor. Almanların elinden vatanlarını alıyorsunuz. Bunun tek sorumlusu ısrarcı ideologlardan oluşan koalisyon hükümetidir. Bu hükümet Almanya’ya ihanet ediyor” dedi. Geçen hafta halka yönelik yaptığı bir konuşmada “Yabancı düşmanı pozisyon sergileyen ‘aşırı fare avcılarına’ karşı kararlı tavır alma” çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’i de eleştiren Weidel, AfD seçmenlerini ‘fare’ olarak nitelemekle suçladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!