Ankara’nın üç beyazı

ANKARA Büyükşehir Belediyesi sayesinde son zamanlarda hep Ankara kedisi konuşuluyor.

Haberin Devamı

Yollarda seymen kıyafetiyle boy gösteren kediler, her tarafta sarılı mavili gözleriyle logolar... Ancak bu hengamede maalesef Ankara keçisi ve Ankara tavşanı unutuluyor. Ankara kedisi kadar vefayı hak eden Ankara tavşanı ve Ankara keçisi, Türk Patent Enstitüsü’nden patent almayı bekliyor. Ankara’ya özgü bu hayvanlar tescillendiğinde belki hak ettiği değeri görecek.

Hiç hatırlanmadılar

Ankara keçisi parklara konulan heykelleriyle hatırlanmıştı. Onların çoğu da şimdi eskidi gitti. Ankara tavşanı deseniz belki de hiç hatırlanmadı. Benim beklentim başkentin üç beyazı olarak bilinen Ankara kedisi gibi Ankara keçisi ve Ankara tavşanının da hak ettiği gibi gündeme gelmesi. Çünkü turizmden pay kapmaya çalışan Ankara ancak bu simgelerin tanıtılmasıyla büyük bir atılım yapabilir.

Sağ kolunu değiştirdi

Haberin Devamı

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sağ kolu sayılan danışmanını değiştirdi. Yazıcı, daha önce Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan ancak bu dönemde çizik yiyen Selma Aliye Kavaf’ın Basın Danışmanı İlhan Deneri ile çalışmaya başladı. İlhan Deneri, yeni görevine hızlı başlarken, eski danışman Nazif İflazoğlu da önceki görevine geri döndü. Çiçeği burnunda basın danışmanı Deneri, geçtiğimiz günlerde gazetecilere attığı mesajla duyurdu. Deneri’nin bundan sonraki dönemde sağlıklı iletişim açısından önemli bir köprü kuracağa benziyor.

Ekseni batıya kayıyor

DEVLETİN yeni gözdesi olan Eskişehir Yolu’nda kamu binaları da bir bir yükselmeye başladı. Artık Ankara’nın göbeğine adını veren “bakanlıklar” Eskişehir Yolu’na taşınıyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı derken Ekonomi Bakanlığı’nın da batıya taşınacağı bilgisini aldım geçenlerde...Malumunuz Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ile aynı binayı paylaşıyor. Bu binada geçen  sene herkesin yüreğine ağzına getiren bir göçük yaşanmıştı. Bu küçük çaplı göçüğün ardından binanın güvenli olmadığı dedikoduları yayılmıştı.

Bürokrasi koridorlarında Ekonomi Bakanlığı’nın Eskişehir Yolu’nda yer aradığı ve çalışmaların en geç 2 yıl içinde bitirileceği konuşuluyor. Ekonominin ekseni doğuya kayıyor diyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bu sözün aksine bakanlık binasını şehrin batısına taşıyacak. Anlaşılan başkanlığı döneminde Ankara Sanayi Odası’nı şimdiki modern  binasına kavuşturan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın talimatıyla Ankara güzel bir yapıya daha kavuşacak.

Yazarın Tüm Yazıları