Merkel’in yardımcısı partilere çağrı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Merkel’in yardımcısı partilere çağrı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 13:28

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in en etkili yardımcısı Peter Altmaier, siyasi partilere çağrı yaparak üç hafta içinde istikrarlı bir hükümet kurarak ülkeyi siyasi krizden çıkarmalarını önerdi

Haberin Devamı

MERKEL’in lideri olduğu muhafazakar blok, iş dünyasını destekleyen FDP ve çevreci Yeşiller arasındaki üçlü koalisyon görüşmelerinin dağılması Almanya’yı siyasi belirsizliğe soktu ve seçimlerin yenilenmesi ihtimalini güçlendirdi. Başbakanlık yetkilisi ve maliye bakan vekili olan Altmaier, ZDF’ye yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Önümüzdeki üç hafta içinde seçim sonuçlarına göre istikrarlı bir hükümet olup olamayacağı konusunu açıklığa kavuşturmalıyız.”
Altmaier iktidar yetkisinin muhafazakar partilerde olduğunu ve tüm siyasi partilerin Cumhurbaşkanı Steinmeier’in çağrısına uyarak sorumluluk içinde bir hükümet kurmak üzere bir araya gelmeleri gerektiğini söyledi. Altmaier, “Biz bu ülkeye istikrarlı ve güvenilir bir hükümet sunma sorumluluğumuzu kabul ediyoruz... Nasıl ‘Made in Germany’ deniyorsa, istikrarlı ve güvenilir hükümetlere sahip olmakla da tanınıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SPD’YE DE ÇAĞRI YAPTI
Altmaier, Merkel ile dört yıl koalisyon yaptıkları için son seçimlerde destek kaybeden ve bu nedenle hükümete girmeyeceğini açıklayan SPD’ye de üstü kapalı bir tehditle, “SPD’ye taşıdığı sorumlulukları yeniden düşünmesi için bir fırsat vermeliyiz” dedi.
Ancak SPD meclis sözcüsü Andrea Nahles, Merkel ile yeniden bir ‘büyük koalisyon’ kurmaya niyetli olmadıklarını söyledi. “Biz Merkel’in sıkıştığı zaman el atacağı bir çare değiliz” diyen Nahles, yine de cumhurbaşkanı ile görüşeceklerini ve gelecek için bir çözüm bulunmasına çalışacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!