Almanya’da hükümetin küçük ortağı hükümeti mahkemeye verecek

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da hükümetin küçük ortağı hükümeti mahkemeye verecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 09:51

Almanya’da hükümetin küçük ortağı CSU, Başbakan Merkel’e mülteci politikasını değiştirmesi için baskıyı her geçen gün artırıyor.

Haberin Devamı

Önceki gün CSU Genel Başkanı Horst Seehofer, Bavyera eyalet hükümeti olarak Merkel’e bir mektup yazdı. Mektupta Merkel’in mülteci politikasından geri dönmesi isteniyor. Eğer mülteci politikasını değiştirmezse, Bavyera hükümeti olarak, Merkel hükümetini Anayasa Mahkemesi’nde dava edecekleri belirtiliyor. SPD, Seehofer’den gelen mektuba sert tepki gösterdi ve bunun koalisyonu bozmak anlamına geldiğini vurguladı.

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann tartışmalar üzerine havavyı yumuşatmaya çalıştı ve “Bizim koalisyonu bozmak gibi bir niyetimiz yok” dedi. Herrmann, mektupla sadece Almanya’nın güvenliğini sağlamada, Berlin’de alınması gereken kararları ilerletmek istediklerini kaydetti.

SPD’li 13 milletvekili de dün Başbakan Merkel’e bir mektup göndererek, mülteci politikasında yetkisini kullanmasını ve tavrını korumasını istedi. SPD’li milletvekilleri Merkel’in mülteci sorununa Avrupa çapında çözüm bulma uğraşısına destek verdiklerini vurguladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!