Almanya, DEAŞ’lıların çocuklarını geri istiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya, DEAŞ’lıların çocuklarını geri istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 13:30

Almanya Dışişleri Bakanlığı, küçük yaştayken DEAŞ üyesi anne ve babasının zoruyla Irak ve Suriye’ye götürülen ya da orada doğan çocukları geri getirmek istiyor.

Haberin Devamı

KONUYLA ilgili Irak ve Suriye hükümetleriyle görüşmeler yapan dışişleri yetkilileri, ayrıca Erbil’de tutuklu bulunan dört Alman vatandaşı kadının serbest bırakılması ve ülkeye dönmesi için de girişimde bulundu. Kadınlardan Türkiye kökenli Sibel B.’nin hamile olduğu belirtildi.

Irak’ın farklı kentlerinde ve Erbil’de tutuklu bulunan kadınların eşleriyle, Irak’ta hapishanede veya yetimhanelerde barındırılan küçük çocukların büyük bölümünün babalarının, çıkan çatışmalarda öldüğü sanılıyor.

AĞIR ŞARTLARDA YAŞIYORLAR
DEAŞ, Suriye ve Irak’ta ele geçirdiği bölgelerde anne babası savaşta ölen çocuklara ve kadınlara emekli maaşı ödüyordu. Ancak son yapılan operasyonlardan sonra DEAŞ’ın hem Irak hem de Suriye’de büyük kayıplar vermesi, örgütün kurduğu sistemin de çökmesine yol açtı. Bu yüzden Irak ve Suriye’de ölen teröristlerin eşleriyle çocukları büyük sıkıntılar çekiyor. Cezaevine konulan birçok kadın ise çocuklarıyla birlikte ağır şartlarda yaşıyor. Savaş kurbanı ve teröristler arasında kimi zaman ayrım yapılmasının zor olduğuna işaret eden dışişleri yetkilileri, terör kurbanı kadın ve çocukları ülkelerine getirmeyi planladıklarını doğruladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!