Almanya Başbakanı Angela Merkel: AB gülünç duruma düşüyor!

Güncelleme Tarihi:

Almanya Başbakanı Angela Merkel: AB gülünç duruma düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 16:31

Yarın Brüksel'de toplanacak Avrupa Birliği (AB) Zirvesi öncesi bugün Federal Meclis'te konuşan Başbakan Angela Merkel, Suriye'de uçuşa yasak bölgenin ilan edilmesini bir kez daha savundu.

Haberin Devamı

Merkel, konuşmasında ayrıca Halep'ten Türkiye sınırına kadar insanların güvende olabileceği ve baskı altında olmayacağı bir bölgenin varlığını istedi.

TÜRKİYE'YE PARA AKTARILMALI

Başbakan Merkel, uçuşa yasak bölge konusunda anlaşmaya varılmasının iyi niyet göstergesi olacağını belirtirken, sivillerin öldürülmeyeceği ve Suriye'deki savaşan taraflardan hiç kimsenin kontrolünün altında olmayacak bir bölgenin Halep'ten Türkiye sınırına kadar oluşturulmasının gerektiğini de söyledi.

Başbakan Merkel, Türkiye'nin 2.5 milyon Suriyeli aldığını hatırlatarak; "Türkiye'ye verilecek paranın önündeki bürokratik engellerin bir an önce kalkması gerekir. Böylece para bir an önce Türkiye'ye aktarılır. Mülteciler için hazırlanan projeler hızla tamamlanır. Türkiye 2,5 milyondan fazla mülteci aldı. Türkiye'deki mülteci yükünün, Türkiye ile AB arasında paylaşılması önemli ve iyi” dedi.

AB GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜYOR

Başbakan Angela Merkel, AB'nin 160 bin mültecinin paylaşımını yapamamakla kendisini gülünç duruma düşürdüğünü belirtirken, "AB ve üye ülkelere zarar vermeden üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. AB olarak 160 bin mülteciyi çoktan kendi aramızda paylaşmalıydık. Bunu yapmayarak kendimizi gülünç duruma düşürüyoruz. Kim ki, gerçekten güvenliğe ihtiyaç duyuyorsa ve bunun arayışındaysa ona bu güvenlik sağlanmalı” dedi.

İŞBİRLİĞİ İLE MÜLTECİ SAYISI DÜŞECEK

Başbakan Merkel, Türkiye ile yapılacak işbirliği sayesinde Avrupa'ya gelecek mülteci sayısının azaltılacağına da işaret etti.

Merkel, mülteci sayısının azaltılması için; "Göçü yaratan nedenlerle mücadele, AB'nin dış sınırlarını iyi koruma ve mülteci akınını iyi yönetmek gerekir” dedi.

Başbakan Merkel, İngiltere'nin AB içinde kalması için elinden geleni yapacağını da belirtirken; "AB'nin aktif ve güçlü bir İngiltere'ye her zaman ihtiyacı var. İngiltere sadece mali olarak değil, AB'nin güvenliği için de çok önemli ve gerekli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!