Aklını alacağım senin anneanne

Mustafa Sandal’ın "Melek Yüzlüm" şarkısını kime yazdığı memleket meselesi haline geldi. Önce Tuba Ünsal’a yazdığı söylendi. Sonra Azra Akın ve Emina’nın isimleri geçti.

Yeni isimler ortaya atıldıkça Sandal da "Bu sır benimle birlikte ebediyete intikal edecek" dedi. Ama verdiği sözü tutamadı Sandal ve canlı yayına çıktığı bir kadın programında dedesi Hüseyin İleri’nin gözyaşlarının fonunda, "Melek Yüzlüm"ü 32 yaşında hayatını kaybeden anneannesi Ümmühan Fatma’ya yazdığını açıkladı.

Aradan birkaç ay geçti bu kez Sandal’ın eski vokalisti Beyza Durmaz, "Mustafa bu şarkıyı ne Emina’ya ne de anneannesine yazdı. O şarkı Mustafa’nın bana hediyesiydi" dedi.

Tabii bu açıklamanın hemen akabinde Sandal’dan yalanlama geldi.

Beyza doğru da söylüyor olabilir, yalan da.

Kimin doğruyu söylediğinin cevabını bulmak da zor. Ama Beyza anneanne konusunda bence haklı.

Tüm bu tartışmalar devam ederken "Melek Yüzlüm"ün sözlerine bakmak kimsenin aklına gelmedi.

Sandal şarkısında ne diyor?

"Açtım sana kalbimi... Saldım sana kendimi unutuyorum... Alacağım aklını hey melek yüzlüm... Kalacağım aşkına. Yetmese de ömrüm..." diyor.

İnsan hiç rahmetli anneannesine "Alacağım aklını", "Açtım sana kalbimi", "Saldım sana kendimi" der mi!

n "Şşşt Facebook savcısı napıyon lannn"

(Gölbaşı hakimi Gülşen Tombuloğlu, bir savcının Facebook sayfasında yer alan yukarıdaki ifadeyi örnek gösterip, söz konusu sitenin savcı ve hakimlerin itibarını zedelediğini belirtti...)

n
"Fener’de sağ ayaklı Ümit’in sol bek oynaması ayıptı da 70 milyonluk Türkiye’de Aurelio’nun Milli Takım’da oynaması ayıp değil mi?"

(Mehmet Aurelio’ya karşı ırkçı açıklamalar yapanlar kervanına Ümit Özat da katıldı...)

n
"Ben bir hıyardım. Zeki abi beni aldı, cacık yaptı."

("Kader"de başrol oynayan Ufuk Bayraktar, kendisini kahvede çalışırken keşfeden Zeki Demirkubuz’a saygı duruşunda bulunurken...)

n
"Parası pulu olmayan insanları İstanbul’dan uzak tutmalıyız."

(TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul’daki nüfus ve plansız şehirleşme sorununa çözüm ararken...)


Doping kullan ama yakalanma

Süreyya Ayhan Kop’un doping kullandığının ortaya çıkmasının ardından yapılan açıklamalarda yine bir Türkiye klasiği yaşandı.

Prof. Dr. Aytekin Temizer, "Süreyya çok bilmiş eşinin cezasını çekiyor. Kuvvetlendirici almış. 10-15 gün saklansa, bu olay başına gelmezdi" dedi.

Yani Süreyya yakalanmasaydı "Aferin doping kullandın ama yakalanmadın" mı diyecektik?

Bu açıklama aynı zamanda "Doping yapın ama yakalanmayın" anlamına da geliyor.

Üstelik bu açıklamayı yapan kişi Türkiye Doping Merkezi eski başkanı.

NTV Spor geliyor

Doğuş Grubu’nun bir ay içinde NTV Spor adında nur topu gibi bir spor kanalı oluyor. Bence alınan karar akıllıca.

Doğuş Grubu’na ait NTV ve e2 kanalları, Arjantin, Almanya ve İspanya futbol liglerinin yayın haklarına sahip. Yine aynı kanallarda İtalya liginden 9 takımın maçları da yayınlıyor. Bitmedi!

NBA, Türkiye Basketbol Ligi, Avrupa Basketbol Şampiyonası, Dünya Basketbol Şampiyonası, MotoGP, Superbike ve Golden League gibi büyük spor organizasyonlarını da NTV ve e2 yayınlıyor.

Bu kadar çok yayın hakkına ve spor piyasasının en iyi yorumcularına sahip olan bir grup, spor kanalı açmasın da kim açsın?
Yazarın Tüm Yazıları