Akdeniz humması projesiyle ödül aldı

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz humması projesiyle ödül aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 14:57

‘Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın bu yıl 11’incisi gerçekleşti. Toplamda 7 bin 905 projenin başvurduğu yarışmada ortaokul öğrencisi Defne Güvendik teşvik ödülü almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Özel bir kolejin ortaokul öğrencisi Defne Güvendik, ‘Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ödül aldı. Bu yıl 11’incisi gerçekleşen yarışmada Antalya Doğa Bilim Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi Defne Güvendik ve danışmanlığını yapan Fen Bilimleri Öğretmeni Gül Merve Gençer teşvik ödülü almaya hak kazandı.

Yarışmaya 7 bin 905 proje başvurusu yapıldı. Bunlardan 600’ü ilk aşamayı geçti ve 12 ayrı bölge merkezi ilde sergilendi. Yarışmada ilk aşamayı geçen Antalya’nın bağlı olduğu Konya bölge merkezinde ise bölge birincisi olup, finale kalan isim Doğa Koleji öğrencisi Defne Güvendik oldu.

FİNALDE 96 PROJE YARIŞTI

Yarışmanın finalinde, 96 proje yarıştı. Antalya Doğa Bilim Ortaokul öğrencisi Defne Güvendik ve Fen Bilimleri Öğretmeni Gül Merve Gençer ‘Akdeniz Hurması’ ile geliştirilen projeyle teşvik ödülü aldı. Defne Güvendik, ‘Ultrasonik Homojenizatör ile Farklı Çözgen Sistemleri Kullanarak Akdeniz Hurması Kabuğu Bileşenlerinin Ekstraksiyonu ve Antibakteriyel Etkinliğinin Belirlenmesi” projesiyle ödülü almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Projeyle, yüksek frekanslı ses dalgalarıyla meyve kabuğundaki bileşenlerin hızlı, çevre dostu ve kullanışlı bir şekilde ekstraksiyonu amaçlandı.

GURURLUYUM

Ödül almanın heyecanını yaşayan Defne Güvendik, “Okulumun, öğretmenimin desteklemesiyle projemi gerçekleştirdim. Sonucunda ödül almam ise hem beni hem de okulumu çok mutlu etti. Doğa’ya ben de başarımla imza attığım için gururluyum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!