Kadınlarda en sık tercih edilen genital estetik ameliyatlar

Kadınlarda en sık tercih edilen genital estetik ameliyatlar arasında “labioplasti”yani iç dudak estetiği ile “vajinoplasti” yani vajina daraltma ameliyatları yer alıyor.

Haberin Devamı

Kadınlarda en sık tercih edilen genital estetik ameliyatlar arasında “labioplasti”yani iç dudak estetiği ile “vajinoplasti” yani vajina daraltma ameliyatları yer alıyor. Tüm dünyada estetik ve fonksiyonel nedenlerle yapılan bu ameliyatlar özellikle son yıllarda hızla yaygınlaştı.

Kadınlarda en sık tercih edilen genital estetik ameliyatlar

LABİOPLASTİ NEDİR?

Labioplasti genital bölgenin “iç dudak estetiği” olarak bilinir. Ancak labioplasti, hem iç hem de dış dudaklara yapılan, estetik ve fonksiyonel kazançlar sağlayan operasyonlardır. Genelde doğuştan gelen ve ergenlik çağı ile genişleyen, uzayan, sarkan, düzensizleşen iç dudakların kesilerek estetik olarak küçültülmesidir. Labioplasti bazen “labial asimetri” dediğimiz bir dudağın diğerine göre daha uzun veya farklı yapıda olması nedeniyle de yapılabilir. Eş zamanlı olarak klitoris üzeri cilt fazlalıklarının alınmasında da yararlar vardır. Doğru teknikle uygulandığında cinsel hazzı azaltmayacağı gibi kendi gözlemlerimize göre artırabileceğini de söyleyebiliriz. Kozmetik jinekoloji alanında yer alan bu operasyonlar, ülkemizde ve dünyada sayılı özel merkez tarafından son yıllarda sıklıkla uygulanır.

Haberin Devamı

LABİOPLASTİ AMELİYATLARI NE AMAÇLA YAPILIR?

Labioplasti sıklıkla estetik görünüm açısından tercih edilir. Ayrıca psikolojik, işlevsel, cinsel ve hijyenik açılardan pek çok yarar sağlar.
Kadınların kendi cinsel organlarından duydukları hoşnutsuzluk karşı cinse karşı utanmaya yol açabilir. Hatta kendisinde oluşan güvensizlikler evliliğin, arkadaşlık kurmaların veya sağlıklı flört dönemlerinin ertelenmesine kadar gidebilir. Diğer taraftan rahat bir şekilde dar pantolon, tayt, mayo ve bikini giyememe kişinin sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyebilir. Tarafımıza başvuran ve bu sorunu yaşayan pek çok kişi, havuza ve yazın denize girerken “sanki herkesin kendisini seyrettiği” izlenimine kapıldıklarını ifade etmektedir. Tüm bu nedenlerle yaşam kalitesi de düşer. Ayrıca bir dudağın diğerine göre daha farklı görünmesi, dış dudakların arasından sarkması da olumsuz psikolojik etkiler yaratır. Sonuç olarak; problemi yaşayan pek çok kadın cinsel ilişki sırasında kendisini eksik olarak görür, hazza odaklanamaz ve ilişki sırasında yeterince haz alamaz.

Haberin Devamı

Labioplasti operasyonları ile özgüven artışına paralel şekilde ilişkideki konsantrasyon ve cinsel doyum da artar. Ayrıca küçük dudakların normalden büyük ve geniş olması ilişki sırasında gerilmeye bağlı olarak acı hissedilmesine de neden olabilir. Bu nedenle kısaltılıp estetik olarak düzeltilen iç dudaklar fonksiyonel açıdan da faydalar sağlar. Diğer taraftan çok katlantılı şekilde duran küçük dudaklar arasında biriken akıntılar ve bu bölgede oluşan terlemeler birtakım enfeksiyonlara da zemin hazırlar. Bakteriyel ve mantar enfeksiyonları özellikle yaz döneminde artarak bu bölgede kötü kokular üretebilir. Seksüel ilişki sırasında partner tarafından fark edilen bu durumlar cinselliği itici bir hale getirebilir. Ayrıca bu bölgede biriken mikroorganizmalar yukarı çıkarak vajina içine de yayılabilir. Bu nedenle labioplasti operasyonları kişilere hijyenik açıdan da faydalar sağlar.

Haberin Devamı

VAJİNOPLASTİ NEDİR?

Vajinoplasti, vajina daraltma ve vajina oluşturma ameliyatları için kullanılan ortak bir terimdir. Doğumlar, yaşanan gebelikler, artan yaş, sigara içilmesi ve menopoza bağlı kolajen bağ dokusunun zayıflaması vajinanın genişleme sebebidir. Özellikle zor doğumlardan sonra vajinanın sarkması ve genişlemesi söz konusudur. Vajinoplasti ameliyatlarındaki amaç genişlemiş ve hissizleşmiş vajinada yeniden eski sıkılık ve yapının kazandırılmasıdır. Böylelikle kadın ve erkekte cinsel ilişkideki hazzın arttırılması hedeflenmektedir.

GENİTAL ESTETİK OPERASYONLAR NASIL YAPILIYOR?

2000’li yılların başlarından itibaren pratiğimizde yer alan genital bölge estetik ameliyatlarında, uygulayacağımız operasyon tekniklerini hastanın beklentilerine ve dokusunun durumuna göre önceden planlamaktayız. Labioplasti operasyonları genellikle bölgesel uyuşturma ile yapılabilmektedir. Operasyonda fazla, düzensiz, sarkık görünümde olan dudak kısımları ile kıvrıntılar çıkarılır ve sonrasında da kendiliğinden eriyen estetik dikişler konulur. Labioplasti operasyonu hafif uyku anestezisi ile veya lokal anestezi ile son derece ağrısız bir şekilde gerçekleştirilebilir. Eğer mevcutsa, klitoris üzeri cilt katlantıları da düzeltilmelidir. Aksi takdirde klitoris üzerinde belirgin bir çıkıntılı görünüm kalacaktır. Genel olarak 1 saat süren bir operasyondan birkaç saat sonra hastalarımız evlerine gönderilir.

Haberin Devamı

Vajinal daraltma ameliyatları da ortalama olarak 1 saat kadar sürer. Aynı şekilde bölgesel uyuşturma eşliğinde uygulanan bu ameliyatlardaki amaçlar arasında cinsel ilişki sırasında kadında ve erkekte hazzı arttırmak, doğum ve yaşa bağlı sarkmaları düzeltmek, hem estetik hem de işlevsel açıdan kişilerin kendi özgüvenlerini arttırmak yer alır. Eş zamanlı olarak “perine” adını verdiğimiz vajina ile anüs arası bölgedeki estetik sorunlar da giderilebilir.

Bazı durumlarda hastanın istemi doğrultusunda “kombine cerrahi” adını verdiğimiz operasyonlarla; vajina daraltma, perine düzeltme, iç dudak estetiği, klitoris üzeri fazlalıkların alınması ve hatta lazerle genital bölge renk açma işlemleri hep birlikte yapılabilmektedir.

Yazarın Tüm Yazıları