Yirmili yaşlarda cildimiz için ne yapmalıyız?

Gençliğinizde yağlı ve sivilceye yatkın olan cildiniz, yirmili yaşlarınıza gelindiğinde karma cilt tipine dönüşebilir.

Haberin Devamı

Otuzlu yaşlarınızda gözlerinizin etrafında kaz ayakları oluşabilir. Öncelikle bu değişikliklerin doğal olduğunu ve herkesin bunu yaşadığını unutmayın.

Yirmili yaşların sonlarında cildinizdeki doğal kolajen miktarı azaldıkça ince çizgiler, sarkma, cilt lekeleri, cilt tonu ve cilt tipinde değişiklikler gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Yirmili yaşlarda cildinize gereken bakımı yaparsanız bu süreci olabildiğince geciktirebilir, daha canlı ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

En az yüz temizliği kadar önemli olan bir diğer nokta ise cildin nemlendirilmesidir

Cilt kuruduğunda kendini nemlendirmek için fazla yağ üretir, bu da gözenekleri tıkayabilir ve siyah nokta, beyaz nokta ve sivilce gibi cilt sorunlarına yol açabilir. Cildinize ihtiyacı olan nemi sağlayarak nem dengesini korur, aşırı yağlılık ve kurulukların önüne geçersiniz. Unutmayın, bu her cilt tipi için geçerlidir. Cildimin yağlı nemlendiriciye ihtiyacı olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yağlı cilt ayrıca cildi nemlendirmek için daha fazla yağ üretir, bu da parlaklık ve cilt sorunlarına yol açar. Ayrıca günde en az iki kez yapmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Düzenli peeling cilt temizlemesi için önemlidir

Rutine peeling de ekleyebilir ve bunu haftada en az bir kez yapabilirsiniz. Peeling yaparak gözeneklerinizi yağdan, kirden ve ölü deriden iyice temizler, cildinizin nefes almasına yardımcı olursunuz. Bu yüzden haftada bir kez derinlemesine cilt temizliği yapmayı unutmayın.

Cildinizi güneşten koruyarak cilt lekelerinin ve yaşlanma belirtilerinin önüne geçebilirsiniz

Güneş koruyucunun öneminden sık sık bahsediyoruz. Cildinizi tüm yıl boyunca güneşten koruyarak cilt lekelerinin ve yaşlanma belirtilerinin önüne geçebilirsiniz. Güneşten gelen ultraviyole ışınları ciltte birçok olumsuz etkiye neden olabilir. Bu durum bulutlu günlerde dahi risk oluşturabilmektedir. Bu nedenle dışarı çıkmadan önce yüzünüze ve vücudunuzun açıkta kalan bölgelerine en az SPF 50 değerinde güneş kremi sürmeyi unutmayın. Bazı uzmanlar evde bile güneş koruyucu kullanmamız gerektiğine inanıyor. Pencerelerden gelen güneş ışığı da cildimizi etkileyebilir.

Haberin Devamı

El ve boyun bölgesini unutmayın

El ve boyun bölgesi bakım yapmayı en çok unuttuğumuz bölgelerden biridir. Üstelik bu değişime açık bir alan. Cildi çok ince olduğundan yaşlanmanın etkilerini ilk gören bölgelerden biridir. Bu nedenle el ve boyun bakımını ihmal etmemeye dikkat etmelisiniz.

Özellikle eller için gün içerisinde düzenli olarak peeling yapabilir, ellerinizi sık sık nemlendirebilirsiniz. Ayrıca hava şartlarına karşı önlem almayı da unutmayın. Soğuk havalarda çatlamayı ve kurumayı önlemek için ellerinize de güneş kremi sürün, düzenli olarak nemlendirici kullanın ve cildinizi eldivenle koruyun.

Bu yazı, yalnızca bir danışmanın bilgilendirmesi niteliğindedir, hekim tavsiyesi veya tanısı yerine geçmemektedir.

Yazarın Tüm Yazıları