Cildinizi yeni yıla şimdiden hazırlayın

Cildinizi sağlıklı ve canlı göstermek için öncelikle yağlı mı, karma mı, hassas mı yoksa kuru mu olduğunu belirlemelisiniz. Cilt tipinizi belirledikten sonra cildinizin ihtiyacına göre bakım yapmaya başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Cildinizi yeni yıla hazırlamak için günlük rutininize dahil edebileceğiniz birçok alışkanlık var. Her sabah uyandığınızda mutlaka güne cildinizi temizleyerek başlayın. Cildinize en uygun jel veya köpükle cildinizi temizleyin. Cildinizi temizlerken daima ılık su kullanın. Cildi kirden, yağdan ve fazla sebumdan temizleyin, ardından havluyla kurulayın. Cildinizi temizledikten sonra takviyelerinizi uygulamaya başlayın. Tonerler, jel veya köpüklerle giderilemeyen yağ, kir ve makyaj kalıntılarının gözeneklerini derinlemesine temizleyebilir.

Tonik cildi arındırmanın yanı sıra cildin pH dengesini de korur

Tonik cildinizi cilt bakımının bir sonraki aşamasına hazırlar. Takviyeleri cildinizde kullanmadan önce, hangilerinin cilt tipinize en uygun olduğunu belirlemeniz gerekir.

Serum cilt lekelerini giderir

Bakımın olmazsa olmazı elbette cilt bakım serumu. Serumlar cildinizdeki birçok problemin çözümü için birebirdir.

Sivilce, sivilce ve siyah nokta sorunlarını ortadan kaldırır. Ciltteki lekeleri hafifletir. Serumlar ayrıca cildin erken yaşlanmasını da önler. Kırışıklıkları ve ince çizgileri ortadan kaldırın. Nemi ciltte depolayan serumlar cilt yüzeyinin daha güçlü olmasını sağlayabilir. Hücre yenilenmesini destekler. Ayrıca cilt tipinize göre bir serum belirlemeniz ve onu düzenli kullanmanız gerekir. Yağlı bir cilde sahipseniz su bazlı serumları tercih etmelisiniz. Serumu cildinize uyguladıktan sonra cilt bakımının en önemli aşamalarından biri gelir. Temizleme, tonik ve serumdan sonra cildi nemlendirmek şarttır. Cilt nemini kaybettiğinde kırışıklıklar ortaya çıkmaya başlar. Soyulma, kuruluk, kaşıntı, tahriş gibi cilt sorunları ortaya çıkar. Nemini kaybeden cilt erken yaşlanır ve kırışıklıklar oluşur.

Yeni yıla hazırlanırken sabah akşam cildinizi nemlendirmeyi unutmayın

Özellikle kışın cildin kuruyabildiği durumlarda nemlendirici kullanmayı unutmayın. Yeni yıla hazırlanırken sabah akşam cildinizi temizleyin, arındırın, güçlendirin ve nemlendirin. Ancak cildinizi yeni yıla hazırlamak bu uygulamalarla bitmiyor. Uzmanlar genellikle 20'li yaşlardan itibaren göz çevrenize bakım yapmanızı önerirler. Bunun için ihtiyacınıza ve yaşınıza uygun bir göz bakım kremi kullanmanız gerekir. Gece yatmadan önce göz kremini uygulayıp göz çevrenize masaj yapabilirsiniz. Sonuç olarak parlak, canlı ve genç bir göz çevresine sahip olabilirsiniz.

Ölü derinin cilt yüzeyinde birikmesi gözenekleri tıkayarak cildin nefes almasını engeller. Gözeneklerinizi açmak, sıkılaştırmak ve cildinizin nefes almasını sağlamak için cildinizi yenilemeniz ve ölü hücreleri atmanız gerekir. Yeni yıla bebeksi bir ciltle girmek istiyorsanız cildinizi ölü hücrelerden arındırın. Bunu düzenli olarak soyarak yapabilirsiniz. Kusursuz bir cilt elde etmek için haftada 1-2 kez peeling yapın.

Bu yazı, yalnızca bir danışmanın bilgilendirmesi niteliğindedir, hekim tavsiyesi veya tanısı yerine geçmemektedir.

Yazarın Tüm Yazıları