Yüzünüzü daha uzun süre korumanın 8 yolu

Dolgun, canlı ve parlak bir ciltten daha genç ve taze bir şey yoktur. Bunlar, gençlerimizde ve yirmili yaşlarımızda tipik olarak sahip olduğumuz sağlıklı cilt belirtileridir, ancak yaşlandıkça uzak bir anı haline gelebilirler.

Haberin Devamı

Cildinizin zamanla daha kuru, mat ve yorgun görünmeye başladığını fark edebilirsiniz. Bu, yaşlanma sürecinin tamamen doğal bir parçası olsa da bir zamanlar yumuşak ve pürüzsüz olan cildinizin hacmini ve nemini kaybetmeye başladığını görmek sinir bozucu olabilir.

Neyse ki, bazı yaşam tarzı değişiklikleri ve en iyi cilt bakım ürünleriyle nemi geri kazandırabilir ve cildinizin daha dolgun ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Geri dönmenize yardımcı olacak en iyi ipuçlarımızı ve püf noktalarımızı paylaşacağız.
Cildinizi dolgunlaştırmanın yüzünüzü daha uzun süre korumanın 8 yolu

1. Kolajen ve elastininizi içinizden doldurun

Cildinizdeki yaşlanma belirtileriyle mücadele etmenin en iyi yolu, kolajen ve elastini içten dışa doğru yenilemektir. Bu cildi seven proteinlerin üretimi yaşlandıkça doğal olarak yavaşlasa da kaybettiklerimizin yerine kolajen takviyeleri kullanabiliriz.

Bu takviyeler kapsül, toz veya sıvı formda olabilir ve kan dolaşımına giren ve hücrelerinizi daha fazla kolajen yapmak için tetikleyen hidrolize kolajen peptitleri içermelidir. Kolajen peptitleri, hayvansal veya denizel kaynaklardan elde edilebilir; deniz, cilt sağlığı için en uygun seçimdir.

2. Cildi dolgunlaştıran yiyecekler yiyin

Cildinizi içeriden beslemekten bahsederken, cildimizi daha dolgun ve sağlıklı hale getirmek için her gün yiyebileceğimiz besinlere bir göz atalım.

Dolgunluğu yağla ilişkilendirdiğimiz için, cildinizi dolgunlaştırmak için en iyi yiyeceklerden bazılarının sağlıklı yağlar içerenler olduğunu duyunca şaşırmayacaksınız. Aslında, bol miktarda doğru türde yağ tüketerek cildimizin elastik ve esnek kalması için yeterli yağ asidi aldığından emin olabiliriz.

Omega 3'ler ve omega 6'lar gibi cildi seven yağ asitlerini kullanın. Bunları somon, uskumru, sardalya, zeytinyağı, keten tohumu, ayçiçeği çekirdeği, ceviz, badem ve soya gibi yiyeceklerle alabilirsiniz.

Avokado ayrıca cildinizi daha yumuşak, pürüzsüz ve dolgun hale getirebilecek cilt dolgunlaştırıcı sağlıklı yağlarla doludur.

Ayrıca vücudunuza daha fazla kolajen almanıza ve cildinizi içeriden dolgunlaştırmanıza yardımcı olabilecek bir dizi yiyecek vardır.

Tofu özellikle ilginçtir çünkü vücudunuzdaki östrojen işlevini taklit eden bitki bileşikleri olan fitoöstrojenler içerir, bu da kolajen üretimini artırabilir ve cildinizi daha dolgun bir cilt için nemlendirebilir.

3- Daha fazla hyalüronik asit alın

Daha önce de belirttiğimiz gibi, hyalüronik asit cildinizi dolgunlaştırmak için önemli bir bileşendir.

Hyalüronik asit, vücudumuzda doğal olarak bulunan, cildimizi, gözlerimizi ve eklemlerimizi kaygan tutan jel benzeri bir maddedir. Ağırlığının 1000 katına kadar su çekip tutabilen bir nemlendiricidir, bu da nemi geri kazanma ve dolgun bir cilt elde etme konusunda bir mucizedir.

Hyalüronik asit vücutta zamanla daha az bulunduğundan, esnek ve pürüzsüz bir cildi korumak istiyorsak, cilt bakım rejimimiz aracılığıyla hyalüronik asidi yenilemek çok önemlidir.

4- Yüz masajı yapın

Yüz masajı, kan akışını artırmanın ve cildinizin daha doğal bir şekilde dolgun ve genç görünmesini sağlamanın kolay ve rahatlatıcı bir yoludur. Bir masaj yüzünüzdeki kasları uyandırabilir, gözeneklerinizi temizleyebilir ve daha dolgun bir görünüm için hacmi artırabilir.

5- Cilt dolgunlaştırıcı kağıt maskeler kullanın

Kağıt maskeler, bazı güçlü bileşenleri cildinize aşılamanın harika bir yoludur ve kısa sürede gözle görülür sonuçlar sunar. Kağıt maskeler, zengin bir esans, yağ veya serumu, ürünün aktif bileşenlerini hapseden ve özü yüzünüzle daha uzun süre temas halinde tutan bir bariyer tabakasıyla birleştirir.

Maskeler bir dizi cilt sorununu hedeflemek için kullanılabilir, ancak sağlayabilecekleri ana faydalardan biri dolgunlaştırmadır.

6- Antioksidanları ve C vitaminini unutmayın.

Antioksidanların herhangi bir cilt bakım rejimine dahil edilmesi önemlidir, özellikle yaşlandıkça ve cildimiz genç dolgunluğunun bir kısmını kaybetmeye başladığında. Antioksidanlar, vücudunuzu oksidatif strese ve serbest radikal hasarına karşı koruyabilir, kolajen ve elastininizin zarar görmesini önlemek için bir kalkan görevi görür.

C vitamini, kolajen sentezinde önemli bir rol oynadığı için dolgun ve parlak bir cilt istiyorsanız dikkat etmeniz gereken ana antioksidan bileşenlerden biridir. Yaşlandıkça vücudumuzu daha fazla kolajen üretmeye teşvik etmek istediğimiz için, turunçgiller, kırmızı dolmalık biber ve çilek gibi bol miktarda C vitamini açısından zengin yiyecekler yemeliyiz.

7- Egzersiz yapın

Egzersiz, dolaşımı artırmanın ve kanın vücudunuzda akmasını sağlamanın harika bir yoludur, bu sadece sağlığınıza değil cildinize de fayda sağlar.

Koşma, atlama, yüzme veya bisiklete binme gibi kardiyovasküler bir egzersiz yaptığınızda, kalp atış hızınızı artırır, kan akışını hızlandırır ve hatta kan şekerini düzenlemeye ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olursunuz. Tüm bu etkiler aynı zamanda cildinizi de etkileyerek cilt hücrelerinizi doğal nemli, genç bir cilt için oksijen ve diğer gerekli besinlerle besler.

8- İyi bir gece uykusu alın

İyi bir gece uykusundan sonra vücudunuzun her parçası daha iyi çalışır ve bu durum cildiniz için de farklı değildir.
Siz uyurken vücudunuz cilt hücrelerini onaran, dokuyu yeniden oluşturan ve kolajen üretimini artıran büyüme hormonları salgılar. Hücre üretimi artar ve vücuttaki proteinlerin doğal parçalanması yavaşlar, bu da cildinizin gençleşip yeni hücreler inşa edebileceği ve proteinlerinizin (kolajen ve elastin) korunduğu anlamına gelir.

Yazarın Tüm Yazıları