Stres cildi nasıl etkiler? Stresin cildimiz üzerindeki olumsuz etkilerini nasıl yok ederiz?

Stres saçınız, tırnaklarınız ve cildiniz dahil tüm vücudunuzu etkileyebilir.

Haberin Devamı

Stres hayatın bir parçası olduğu için, önemli olan onunla nasıl başa çıktığınızdır.

Stres cildi nasıl etkiler?

Stres, vücudunuzda cildi daha hassas ve reaktif hale getiren kimyasal bir tepkiye neden olur. Ayrıca cilt problemlerinin iyileşmesini zorlaştırabilir.

Stresli olduğunuzda cildinizde daha fazla akne oluştuğunu fark ettiniz mi? Bunun nedeni, stresin vücudunuzun kortizol gibi hormonlar üretmesine neden olmasıdır, bu da cildinizdeki bezlerin daha fazla yağ yapmasına neden olur. Aynı zamanda yağlı ciltler akne ve diğer cilt problemlerine daha yatkındır.

Stres ayrıca, cilt problemlerini daha da kötüleştirir. Örneğin, stres sedef hastalığı, rozasea ve egzamayı ağırlaştırabilir. Stres aynı zamanda cildinizde kurdeşen ve çeşitli cilt döküntülerine neden olabilir.

Stresliyken cilt bakımında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Günlük cilt bakımınızı ihmal etmeyin.

Stresli olduğunuz zamanlar cilt bakımını ihmal etmeniz olası bir durumdur ancak bu durum cildinizin daha da kötüleşmesine neden olabilir.

Cildinizde problemler meydana gelmesi var olan stresi iki katına çıkaracaktır. Cilt sorunlarının meydana gelmesi durumu da aynı zamanda bir stres faktörüdür.

İyileşmeyen veya tekrarlayan bir sorununuz varsa, stresle nasıl başa çıkacağınızı yeniden düşünmeniz gerekebilir.

Stresin cildimiz üzerindeki kötü etkilerini nasıl hafifletebiliriz?

Haberin Devamı

Stresten tamamen kaçabilmeniz imkansızdır ancak onunla başa çıkma yollarını deneyebilirsiniz.

- Cildinizi ihmal etmeyin. Yorgun veya stresli olsanız bile ona iyi bakın.

- Düzenli egzersiz yapın. Cildiniz ve vücudunuzun geri kalanı için bu oldukça iyidir.

- Sadece 10 dakikanız olsa bile, keyif aldığınız bir şeyi yapmak için kendinize zaman ayırın. Banyo yapın veya kitap okuyun.

- Yürüyüş yapın.

- Nefes egzersizleri, yoga, meditasyon veya görsel imgeleme gibi stres yönetimi tekniklerini uygulayın.

- Yeterli uyku uyuyun. Her gün 7-8 saat uyumanız yeterli olacaktır.

- Hayır demeyi öğrenin. Stresinizi azaltmak için sınırlar koymak her zaman işinize yaracaktır.

- Biriyle konuşmak iyi gelecektir bunu unutmayın. Strese neden olan faktörü bir yakınınızla paylaşabilir veya bir psikiyatriden destek alabilirsiniz.

- Bol miktarda taze meyve ve sebze tüketerek dengeli bir diyet yapın. İşlenmiş ve şeker yüklü gıdalar vücudunuzda daha fazla iltihaplanmaya neden olur.

- Tüm bunların dışında daha hızlı ve etkili bir yönteme de başvurabilirsiniz. Endoskopik yüz germe cildinizde stresle meydana gelen tüm yaşlanma belirtilerini yok eder.

Endoskopik yüz germe işlemi nasıl yapılır?

Endoskopik yüz germe işlemi, kulağın üstündeki saç çizgisinin arkasına yerleştirilen küçük kesilerle başlar. Fiber optikler ve video kamera daha sonra cerrahın cildi ve yüzün yumuşak dokusunu kaldırmasına izin vermek için bu insizyonlara yerleştirilir. Yüzün bol, yorgun kasları cerrahi olarak ince bir hassasiyetle sıkılaştırılır, ardından doğal, daha genç bir görünüme kavuşmak için kaldırılır. Endoskopik yüz germe cildin dokusunu koruduğu için 30'lu, 40'lı ve 50'li yaşlarda olan ve yaşlanma süreciyle proaktif bir şekilde savaşmayı umut eden hastalar için ideal bir seçimdir.

Haberin Devamı

Endoskopik yüz germe ameliyatının faydaları nelerdir?

Endoskopik yaklaşım, yaşlanmayı önlemenin ötesine geçen cilt gençleştirmek isteyen hastalara birçok yeni fayda sunar. Bu alternatif cerrahi tekniğini seçmenin faydalarından bazıları şunlardır:

Ulaşılması zor alanlara erişim: Geleneksel yöntemler, bir cerrahın özellikle yüzün orta üçte birine ulaşmasına izin vermez. Endoskopik teknikler, kaşlar arasındaki çatık çizgilere, buruna bitişik kıvrımlara ve yanaklara erişim sağlar.

Doğal görünümlü bir yüz germe: Endoskopik yüz germe, geleneksel yüz gerdirmenin yatay ayarlamalarına ek olarak daha doğal bir dikey germe sağlayabilir.

Kesin sonuca ulaşılır: Endoskopik kamera ile birleştirilen ince aletler, yüz plastik cerrahınızın tekniklerini geliştirmesine ve hassas ayarlamalar yapmasına olanak tanır.

Minimal yara izleri: Endoskopik yüz germe için gereken küçük kesikler iyi gizlenir ve iyileştikten sonra orada olduklarını bilseniz bile fark edilmesi zordur.

Daha az zamanda mucizevi sonuçlar: İşlemin gerçekleştirilmesi geleneksel bir yüz germe işleminden daha az zaman alır.

Kısa sürede iyileşmenizi sağlar: Endoskopik yüz gerdirme geleneksel yüz germe ameliyatına göre daha hızlı iyileşmekle kalmayacak, aynı zamanda iyileşme süreciniz de daha az kapsamlı olacaktır. İyileşmesi gereken çok daha az kesi vardır ve yapılan değişiklikler bazen genel olarak yüz için daha az travmatik olur.

Riskler çok çok azdır: Tüm ameliyatlar bazı riskler taşır, hatta endoskopik işlemler bile. Ancak endoskopik yüz germe, hasta risklerini önemli ölçüde azaltabilir, bu nedenle enfeksiyon geliştirme, kanama sorunları yaşama ve daha fazlası riskiniz neredeyse sıfıra iner.

 




 

Yazarın Tüm Yazıları