Meme büyütme estetiği süt vermeyi etkiler mi?

Küçük göğüslerinden şikayetçi olan kadınların en çok merak ettiği konu!

Haberin Devamı

Küçük göğüslerinden şikayetçi olan kadınların en çok merak ettiği konu meme estetiği memenin süt verme işlevine zarar verir mi? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, meme büyütme estetiği hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.

MEME BÜYÜTME ESTETİĞİ SÜT BEZLERİNE ZARAR VERMEZ

Meme büyütme estetiği anne olunması durumunda süt vermeye engel olmaz. Özellikle meme implantının kasın altına yerleştirilmesi riskin daha da azalmasını sağlıyor. Meme implantının nasıl bir teknik ile yerleştirileceği var olan memenin durumuna ve hastanın cildin kalitesine bakılarak planlanır. Meme büyütme estetiğinde silikon implant hastanın memenin süt kanallarına zarar vermeden yerleştirilir. Meme küçültme ve dikleştirme operasyonlarında daha fazla risk olsa da bu ameliyatlarda da aynı şekilde memenin işlevsel yapısı korunmaya özen gösterilir. Meme büyütme estetiği genel olarak basit ve güvenilir bir girişim olsa da her cerrahi girişimde olduğu gibi, az da olsa cerrahi riskler taşıyabilir. Bunun için plastik cerrahın ve ameliyatın gerçekleştirileceği sağlık merkezinin çok dikkatli seçilmesi gerekir.

Haberin Devamı

Meme büyütme estetiği süt vermeyi etkiler mi

3D MEME MASK TEKNİĞİ İLE ŞEKİL VE BOYUT ÖNCEDEN GÖRÜLEBİLİYOR

Meme büyütme estetiği doğal meme yapısı küçük olan ya da göğüslerinin boyutundan memnun olmayan kadınlara uygulanır. Meme büyütme estetiğinde meme implantı olarak genellikle silikon jelli implantlar seçilir. Meme implantlarının çeşitli boyutları olsa da sadece iki ana şekle sahiptir. Bunlar damla ve yuvarlak çeşittedir. Memenin şeklini genel olarak hastanın tercihi belirlese de boyut açısından kişinin genel vücut şekli üzerinden hesaplamalar yapılır. Günümüzde 3D tasarım cihazlarıyla hasta hem şekline hem de boyutuna hazırlanan görüntüleri üzerinden kendisi de katılır. 3D Meme Mask uygulaması sayesinde ise ameliyattan önce göğüslerinin öncesi ve sonrası halini yan yana görebilir. 3D Meme Maskı meme estetiğinde hastanın şekil kaygısını azaltan ve hasta memnuniyetini artıran ileri teknolojili bir uygulamadır.

Haberin Devamı

MEME BÜYÜTME ESTETİĞİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

3D tasarım cihazları ve mask yöntemleriyle estetik operasyon öncesinde hastanın beklentileri netleştiği için operasyon çok daha kolaylaşmış durumdadır. Hastayla birlikte seçilen meme implantı hastanın meme dokusuna bakılarak genellikle kas altına yerleştirilir. Çok az meme dokusu olan hastalarda Nano ve Mikro yağ enjeksiyonuyla yumuşak doku transferi yapılabilir. Genellikle bir saat süren bir operasyonun ardından meme büyütme operasyonu tamamlanır. Hasta duruma göre bir gece hastanede kalabilir. Birkaç gün içinde de göğüslerdeki hassasiyet azalmaya başlar. Meme büyütme estetiğinde izler genellikle memenin doğal kıvrımlarına gizlenir. Estetik dikiş kullanıldığı için belirgin bir iz kalmaz. Hastanın normal yaşantısına devam etmesine engel olmayan ve en sık uygulanan güvenilir bir estetik operasyon türüdür.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk 

Yazarın Tüm Yazıları