Kırışıklıklar önlenebilir mi?

Yaşlandıkça cildimiz kurur, incelir ve kolajen üretimi eksikliği nedeniyle elastikiyetini kaybetmeye başlar.

Haberin Devamı

Kırışıklık geliştirme süreci, çevresel faktörler ve yaşam tarzı alışkanlıkları gibi durumlar tarafından daha da kötüleşebilir. Birkaç kırışıklığa ve ince çizgilere sahip olmak dünyanın sonu olmasa da bunları minimumda tutmak istemekte gayet doğaldır. Ne yazık ki konu, yüz hatlarınızdaki kırışıklıklar olduğunda, tıbbi veya cerrahi müdahale olmadan istenmeyen görüntüleri azaltmak oldukça zor hatta neredeyse imkansızdır.

Güneş kremini yaz kış demeden kullanın

Çoğu insan güneşe maruz kalmanın ve ultraviyole ışınlarının cilde zarar verebileceğini bilir. Yaşlanma belirtilerini önlemek için cildinize günlük olarak 30 ila 50 spf’lik güneş kremi uyguladığınızdan emin olun. Ayrıca geniş kenarlı bir şapka, açık renkli giysiler ve güneş gözlüğü takarak UV ışınlarıyla savaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir cilt bakımı rutini geliştirin ve ona bağlı kalın

Sağlıklı cildin anahtarı, kapsamlı ve tutarlı bir cilt bakımı rutinidir.

Anahtar adımlar şunları içerir:

  • Yüzünüzü günde iki kez (veya terledikten hemen sonra) nazik bir temizleyici ile yıkayın. Bunu yapmak kir, yağ ve makyaj gibi kirleri ortadan kaldıracaktır.
  • Yüzünüzü yıkarken ovalamayın veya sert bir şekilde silmeyin. Bunun yerine cildinizi parmak uçlarınızla nazikçe temizleyin. Daha uzun sürebilir, ancak cildinizde kırışıklık oluşmasına engel olacaksınız.
  • Cildinizi tahriş etmeyen ürünler kullanın; buna yanma, batma ve kaşıntı dahildir.
  • Günlük nemlendirici uygulayın. İyi bir nemlendirici cildinizin nemini korumasına yardımcı olur ve size daha genç bir görünüm kazandırır.

Sigarayı bırakın

Araştırmalar, sigara içmenin kolajen ve elastini parçalayan enzimler salgılayarak yaşlanmayı hızlandırdığını ve sert yüz hatlarına neden olduğunu gösteriyor.

Egzersiz yapın ve dengeli beslenin

Muhtemelen ‘Ne yersen osun’ ifadesini duymuşsunuzdur ve konu cildinize geldiğinde, bu cümle oldukça değerlidir. Genç, ışıltılı bir cilt için diyetinize eklemeniz gereken birkaç özel yiyecek vardır.

Şekerlerden, işlenmiş gıdalardan, rafine karbonhidratlardan kaçınmanız gerektiğini hatırlatalım ve cildiniz için faydalı olan gıdaları sıralayalım:

  • Balık: Özellikle somon, uskumru ve ringa balığı gibi yağlı balıklar.
  • Meyve: Narenciye, kavun, çilek vb. gibi çeşitli meyveleri tüketmeye çalışın.
  • Sebzeler: Yeşil yapraklı sebzeler ve enginar gibi yiyecekler.

Egzersizi günlük rutininize dahil etmek, erken yaşlanmayı önlemenin bir başka harika yoludur. Vücudunuzu hareket ettirmek dolaşımı hızlandırır ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

Susuz kalmayın

Günde en az 2,5 litre su içmek vücudunuzun ihtiyaçları için çok önemlidir ve kusursuz bir cilt istiyorsanız su içmeyi ertelememeniz gerekir. H2O yalnızca vücudunuzdan ve hayati organlarınızdan zararlı toksinleri atmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzun sıcaklığını düzenlemek, cildinizi nemli tutmak ve kırışıklık ve çizgi görünümünü ortadan kaldırmak için de oldukça gereklidir.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları