Dudak dolgusunda tasarım önemli

Dolgun dudaklar, güzel bir gülümsemenin temelini oluştururken mimik ve yüz ifadelerinin de ortaya çıkmasını sağlar.

Haberin Devamı

Dolgun dudaklar, güzel bir gülümsemenin temelini oluştururken mimik ve yüz ifadelerinin de ortaya çıkmasını sağlar. Dudak dolgusu yardımıyla yüzün karakteristik yapısını çok fazla değiştirmeden sağlıklı, çekici, mutlu ve sıcak bir ifadeye kavuşmak mümkün. Antik Yunan ve Roma mitolojilerinin güzellikle özdeşleşen tanrıçalarından aldıkları isimlerle estetikte Afrodit, Venüs, Hera ve Eros isimleri ile dört tip dudak dolgusu ön plana çıkıyor. Estetikte bütün operasyonlar bazı referans ölçülere göre yapılır. Estetik kavramı kültürlere ve kişilere göre farklılık gösterebilen sübjektif bir kavram olduğu için farklılıklar gösterir. Yine de estetik tasarımında genellikle altın oran hesaplamalarından faydalanılır.

Dudak dolgusunda tasarım önemli

AFRODİT TİPİ DUDAK DOLGUSU

Altın orana göre alt ve üst dudak kendi arasında belli bir simetriye sahip olmalı. Afrodit tipi dudak tasarımı yapılırken philtrum sırtı ile eros yayı kıvrımlarının orantısı doğru yapılmalıdır. Üst dudağın tam ortasında bulunan yayın kıvrımı daha belirgin hale getirilir. Alt dudak ile üst dudak eşit kalınlıkta olacak şekilde tasarlanır. Dudak konturu dışa doğru hafif çıkıntı yapacak şekilde biçimlendirilir. Ayrıca dudak pürüzsüz ve gergin hale getirilir.

Haberin Devamı

VENÜS TİPİ DUDAK DOLGUSU

Diş ve dişeti görünüm miktarı dudak dolgusunda en önemli kriterlerden birisidir. Venüs tipi dudak dolgusunda üst dudak çizgisi yani gülümseme hattı tasarımı ön plana çıkar. İdeal üst dudak çizgisi 3 mm’den daha az diş eti görünümüne sahip yüksek dudak yani gülümseme çizgisidir. Altın orana göre alt dudak, üst dudağa oranla 1,618 oranında daha kalın olmalıdır. Üst ve alt dudak çizgileri kıvrık, belirgin ve simetrik olarak tasarlanır.

HERA TİPİ DUDAK DOLGUSU

Dudak tasarımın alt dudağın dişlerden uzaklığı da ideal bir gülümseme ve dudak çizgisi açısından çok önemlidir. Alt dudağın dişlerden uzaklığı ideal ölçülere göre 0,5 ile 1,5 mm olmalıdır. Konturları belirgin ve hacimli dudaklar ideal kalınlık, yay ve açı ile yeniden şekillendirilir. Dudağın orta noktasından kenarlara doğru altın orana uygun bir hacme sahip olur. Dişlerin ve dudak şeklinin simetrik olduğu ideal bir gülümsemeye sahip olma imkanı verir.

Haberin Devamı

EROS TİPİ DUDAK DOLGUSU

Gülümsemede simetri sağlanabilmesi için ise dudak köşelerinin birbirleriyle uyumlu olması gerekir. Dudağın orta hattı belirlenirken diş şekilleri de önem kazanır. Orta hat çizgisinin ön iki dişin tam ortasına denk gelmesine özen gösterilir. Eros tipi dudak dolgusunda özellikle cupid yani Eros yayı kıvrımından başlayan kontur işlemi dudak kenarlarına kadar devam ettirilmelidir.

15 DAKİKADA DAHA GÜZEL DUDAKLAR

Dudak tasarımının doğru yapılabilmesi için estetik açıdan yeterli bilgiye sahip olunması gerekir. Doğal bir görünüm isteniyorsa alanında uzman bir estetik cerraha gidilmesi tavsiye edilir. 10-15 dakikalık bir dolgu enjeksiyonu işlemi ile ağrı ve sızı hissedilmeksizin operasyon tamamlanır. Enjeksiyonun hemen ardından sonuçlar görünür hale gelir. İyileşme süreci olmaksızın rutin yaşantıya devam edilebildiği için öğle arası estetiği olarak da bilinir. Etkisi geçici olduğu için istendiği sürece yılda bir ya da iki kez tekrarlanması gerekebilir.
Sevgiyle kalın.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları