Erkeklerin Endişe Kaynağı Erken Boşalma Çözümsüz Değil

Dünya genelinde en sık görülen erkek kaynaklı cinsel işlev bozukluğu erken boşalmadır. Aşırı yorgunluk, stres ve uzun zamandır cinsel ilişkiye girilmemesi gibi nedenlerle erkeklerde geçici olarak görülebilen cinsel performans düşüklüğünden farklı olarak erken boşalma süreklilik gösterir. Cinsel ilişkiye henüz girmeden ya da cinsel ilişki başladıktan sonraki ilk 1 dakika içerisinde gerçekleşen, en az 6 aydır devam eden istemsiz boşalma şeklinde tanımlayabileceğim erken boşalma yalnızca erkekleri etkileyen bir sorun olarak nitelendirilemez. Çiftler arasındaki bağlara zarar verebilen, tedavi seçenekleri değerlendirilmediği takdirde çiftlerin birbirinden uzaklaşmasına yol açabilen bu cinsel işlev bozukluğu yönetilerek yaşam kalitesi artırılabilir.

Haberin Devamı

Sorunu Fark Etmek ve Tedaviye Başvurmak Önemli

Erken boşalmanın ardında psikolojik veya fizyolojik nedenler olabilir. Teşhis edilen nedenler doğrultusunda tedavi sırasında multidisipliner yaklaşımın hayata geçirilmesi gerekebilir. Tedavi süreçlerinde temel amaç erkeklerin boşalma sürecinin geciktirilmesi, cinsel ilişki sırasında çiftlerin her birinin hazza ulaşmasının sağlanmasıdır. Elbette ki bu noktada sorunun varlığını kabul etmek atılması gereken ilk adımdır.

Günümüzde farkındalığın artması ile erkekler erken boşalma sorunu için geçmişe oranla tedavi seçeneklerine daha çok başvuruyor. Fakat yine de bu yeterli değil. Erken boşalma sorunu yaşadığını fark eden erkekler kimi zaman bu durumu utanılacak bir sorun olarak nitelendirdiğinden erken boşalma gerçeğini göz ardı ediyor. Hâlbuki erken boşalma ne utanılacak ne de tek bir erkeğe mahsus bir durum. Gerçekleştirilen araştırmalar erken boşalmanın çok yaygın olduğunu gösteriyor. Cleveland Clinic verileri incelendiğinde 18 – 59 yaş aralığındaki erkeklerin %30’u ile %40’ında erken boşalmanın görüldüğü bilgisi dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Erkeklerin Endişe Kaynağı Erken Boşalma Çözümsüz Değil


Tedavi Seçeneklerinin Temel Amacı Erken Boşalmayı Yönetmek

Erken boşalmanın %100 geçerli ve kesin bir tedavi süreci bulunmuyor. Temel amacımız erken boşalmayı yönetmek, diğer bir deyişle boşalma süresini geciktirmek. Mevcut tedavi seçeneklerimizle hem erkeklerin hem de çiftlerin cinsel yaşamlarında, pozitif anlamda belirgin bir farklılık sağlayabiliyoruz. Özellikle penis başına dolgu uygulaması ile erken boşalma tedavisinde çok etkili bir güce sahibiz.

Penis aşırı duyarlılığının belirli bir süre boyunca giderilmesine yardımcı olan penis başına dolgu uygulaması ile boşalma süresini yaklaşık 3 kat uzatabiliyoruz. Tedavinin ameliyatsız nitelik taşıması ve enjekte edilen dolgu materyallerinin biyouyumlu olması penis başına dolgu uygulamasının güvenilirliğini artırıyor. Dolgu malzemelerinin içerisinde su tutma özelliğine sahip hyalüronik asit bulunuyor. Hyalüronik asit su tuttuğunda penis cildi ile penisteki sinirler arasında bariyer oluşturarak boşalma süresinin geciktirilmesine yardımcı oluyor.

Klinik ortamında uygulanan penis başına dolgu uygulamasının kalıcılık süresi hastadan hastaya değişmekle birlikte 1 seneyi bulabiliyor. Tedavi etkinliğini kaybetmeye başladığında dolgu uygulamasının tekrarlanması mümkün. Böylece hem erkekler erken boşalmanın yol açtığı baskıdan uzaklaşabiliyor hem de özel ilişkilerde cinsel sorunlar nedeniyle yaşanan problemlerin üstesinden gelinmesi kolaylaşıyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları