Mutlu Ailelerin 101 Sırrı

"Sonsuza kadar mutlu olacağız" beklentisi ne kadar gerçekçi?

Haberin Devamı

Toplum, ailemiz, reklamlar, aşk, kitaplar vb. bizi doğduğumuz an itibariyle yavaş yavaş evliliğe hazırlar. Her genç kız/erkek aşkı tadacak ve evlenecektir. Her uyumlu genç bir gün yuvasını ve düzenini kuracaktır. Kurmayan dışlanır, ayıplanır, eksik hissettirilir. Evlilik istesek de istemesek de çoğumuzun deneyimlediği bir kurum.

Evliliği uyumlu ve mutlu sürdürebilmek, birbirini seven ve sayan çift olmak hayattaki en zorlu işlerden biri galiba… Gençlerin bir kısmı evliliklerle ilgili karamsar ve umutsuz; ‘Mutlu evlilik yok ki! Hiç güzel örneğim yok, her çift mutsuz çoğu da boşanıyor, ben de evlenir ve boşanırım herhalde" vb. düşünceye sahipler.

Bir kısmı ise tam tersi; ‘Evleneceğim günü iple çekiyorum, onu çok seviyorum o da beni, evlilik ne kadar zor olabilir ki? Evleneceğim günü düşündükçe sabırsızlanıyorum…’ gibi düşünüyor.

Haberin Devamı

Hangisi gerçek, hangisi doğru? Gerçekten mutlu bir evlilik var mı? Nasıl mutlu olunacağı öğrenilir mi? Yoksa yaşayıp görmek midir en iyisi?

Mutlu bir evlilik cennet, mutsuz bir evlilik cehennemdir’ diyorum ve evliliğinizi cennete çevirmek için elinizden geleni yapabilirsiniz. Mutlu evliliğin temelinde; farklılıkları kabul etmiş, kıyası bırakmış, birbirlerinin olumlu taraflarına odaklanmış, ortak değerlerinin farkında, sevgi alanı güçlü, önce "Biz" diyen bir çift yatar. Yatar da tüm bunları yapmanın yolu nedir?

Mutlu Ailelerin 101 Sırrı

Aile hayatı nasıl olursa maksimumda mutlu oluruz? Evlilik; Evlilik mi evcilik mi?

Hayat yolculuğunun büyük bir bölümünü beraber geçirdiğimiz eşimizle gerçekten daha mutlu ve huzurlu olmak için nelerin farkında olmalıyız?

‘Sonsuza kadar mutlu olacağız’, beklentisi ne kadar gerçekçi? Evliliği sağlıklı yürütmek için evlenmeden önce evliliğe dair neleri fark etmeliyiz?

Evlilikteki cinsel hayat ya hayallerimdeki gibi çıkmazsa?

Gebelik, lohusalık, bebekli yaşamda cinsellik, iletişim, birbirimizi anlamak ne kadar zor olabilir ki! Yoksa ilişki için en zorlu dönemler midir?

Haberin Devamı

Ve daha pek çok evliliğe dair soru ve sorunla ilgili neler yapabileceğinizin, kafanızdakilerin cevaplarını bulacağınız editörlüğünü Sedef Batı’nın yaptığı, Hürriyet Kitap’tan çıkan ‘MUTLU AİLELERİN 101 SIRRI’ kitabında.

Yazarlarından biri olmaktan mutluluk duyduğum bu kitap 11 uzman tarafından sade ve yalın bir dille kaleme alındı. Evlilik öncesini de kapsayarak evlilikte sizleri bekleyen pek çok zorlu deneyimi daha kolay ve keyifli kılmak için kısa ve pratik bilgileri paylaştık bu kitapta.

‘MUTLU AİLLERİN 101 SIRRI’nı okuyarak evlenmeyi düşünenlere ve evlilere birazcık rehber olabilirsek ne mutlu bize…

Yazarın Tüm Yazıları