Ayfer Sağlam
Ayfer Sağlam
Ayfer Sağlam

Hamileler için basen egzersizi

Genişleyen basenleri zapt etmenin yolu!

Haberin Devamı

Hamilelikte genişleyen basenler, kadınları eski formları dönemleri konusunda telaşlandırıyor ancak Hamile & Spor Uzmanı Ayfer Sağlam, yapılabilecek basit egzersizlerle bu sorunun çözülebileceğini söylüyor. İşte, uygulaması kolay basen egzersizi:

“Yere yan olarak yatın, başınızın altına ve gerekiyorsa karnınızın altına destekleri yerleştirin. Üsteki bacağınızı gergin bir şekilde kalça hizasına kadar kaldırın. Ayağınız flex pozisyonda iken (ayak başparmağınızla kendinizi gösterir şekilde gerin), öne doğru 2 kez tekme atarken kısa kısa 2 nefes verin ve bir kez arkaya doğru ayağınızı kalça seviyesinde geriye götürürken derin nefes alın. Bacağınızı havada tutan, size tekme hareketini yaptıran kas; kalça kasınız olduğundan kaslarınız güçlenerek doğum ve sonrasında sizinle olacaklardır.

Hamilelikte yapılan egzersizler sizin ve bebeğinizin daha iyi bir süreç geçirmeniz içindir. Egzersize başlamadan önce mutlaka doktorunuzun onayını alınız. Egzersizler sırasında nefesinizi tutmayınız ve herhangi bir terslik hissederseniz mutlaka egzersizinizi sonlandırınız.”

Haberin Devamı

İzlemek için aşağıdaki videoyu tıklayın.

[video=hurriyetaile_video/7.flv]

HAFTA HAFTA HAMİLELİK