Seks zayıflatıyor mu?

Dünyanın en şişman kadınlarından biri seksle 45 kilo verdi.

Haberin Devamı

Dünyanın en şişman kadınlarından biri olan ve Guiness Dünya Rekorları'na adını yazdıran Pauline Potter seksle 45 kilo vermişti. Kilo vermek için bir seks maratonuna başlayan ve 7 ayda 45 kilo veren Potter, yatakta çok fazla hareket edemese de seksin çok faydalı ve zayıflatabilen bir spor olduğunu herkese göstermiş oldu. Uzman Psikolojik Danışman Cem Keçe, bu ilginç olayı yorumladı.

Yapılan bazı araştırmalar kilolu kadınların zayıf kadınlara göre daha fazla sekse düşkün olduklarını gösteriyor. Çünkü kilolu kadınlar için cinsel birleşmenin öncesi ve sonrası da en az kendisi kadar büyük önem taşıyor. Onlar zayıflayabilmek için daha hareketli, yeniliklere daha açık, farklı tatlar alabilecekleri, değişken bir cinsellik arayışı içinde olabiliyorlar. Ayrıca stres, erkekleri kilolu kadınlara yöneltebiliyor. Çünkü erkekler stresli durumlarda daha fazla güven ihtiyacı hissediyorlar. Bunu evrimsel bakış açısıyla açıklamak mümkün.

Haberin Devamı

Kilolu bir kadın seksi olabilir mi?

Kilo sorunu kültüre ve coğrafyanın koşullarına göre değişebilir, pek çok kültürde verimliliğin, bolluğun ve hayatta kalmış olmanın becerilerinden biri olarak görülürken, şimdilerde pornografik seksüalitenin ve tek bir kalıbının dayatıldığı bir şımarıklıkla aşağılanmaya çalışılıyor. Bu doğru değil.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki kadının çok güzel veya zayıf olması onun aynı zamanda seksi olduğu anlamına gelmiyor. Bir kadın ne kadar güzel ve zayıf olursa olsun eğer yatakta kötüyse, erkek ondan soğuyabiliyor ve ayrılabiliyor. Yine şişman bir kadın eğer yatakta iyiyse bu onu, erkeğin gözünde vazgeçilmez kılabiliyor.

Gereğinden fazla kilolu biri olarak hep zayıf kişilere karşı kendilerinde bir eziklik hissedebiliyorlar, başkalarının ne düşündüğüne çok önem verebiliyorlar ve böyle kendi bedenlerine ve ruhlarına zulmedebiliyorlar. Tabii bu da seksi olmadıklarını düşünmelerine yol açabiliyor. Ancak düzgün bir vücudu herkes ister ama önemli olan ruhen ve bedenen sağlıklı olmaktır. Bu nedenle sekste şekil ve görünüş önemli olmakla beraber tek kıstas değildir. Önemli olan kişinin kendisine güvenerek ve düşüncelerinden arınarak ruhunu ve bedenini paylaşabilmesidir, seksi bir armağan olarak karşısındakine sunabilmesidir.

Haberin Devamı

Yaşanan bu paylaşımlardan keyif alan, öz güveni yerinde, utanmayan, etrafına neşe saçan, hayat ışıltısı gözlerinden taşan, kendisiyle son derece barışık, kendini seven ve beğenen her şişman kadın seksi olabilir. Hatta kilolu kadınların bir kısmı zayıf kadınlara göre sekse daha düşkün olabiliyorken; erkeklerin bir kısmı da büyük göğüslü ve iri kalçalı şişman kadınlardan hoşlanabiliyor, bu bir tercih meselesi. 

Yazarın Tüm Yazıları