AB üyeleri sorumluluklarını yerine getirmeli

Güncelleme Tarihi:

AB üyeleri sorumluluklarını yerine getirmeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2016 10:53

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Avusturya’nın, Macaristan sınırında yaptığı kontrollerin anlamsız olduğunu savundu.

Haberin Devamı

AB üyeleri sorumluluklarını yerine getirmeli

BAKAN Szijjarto, Avusturya’nın hafta başında Macaristan’dan geldiği iddia edilen insan kaçakçılarını yakalanması için sınır kontrollerini artırmasına tepki gösterdi.

Mülteci krizinde Macaristan’ın AB ve Schengen sınırlarını koruduğunu savunan Szijjarto, “AB’ye üye ülkelerin hepsi sorumluluklarını yerine getirmeli. Macaristan, AB ve Schengen’in dış sınırlarını korudu. Macaristan tel örgüsü çekerken Avusturya’nın aralarında olduğu bazı ülkeler, uzunca bir müddet bunu eleştirdi” diye konuştu.

DIŞ SINIRLARA YARDIM ETSİN

Szijjarto, şöyle devam etti: “Kontroller Macaristan-Avusturya sınırında değil, Macaristan-Sırbistan ve Macaristan-Hırvatistan sınırlarında yapılmalı. Avusturya’nın yaptığı kontroller anlamsız. Eğer Avusturya gerçekten Schengen bölgesini korumak istiyorsa o zaman dış sınırların korunmasına yardım etsin. Eğer Macaristan bu konuda yardım alırsa çok müteşekkir olacaktır.”

Haberin Devamı

BÜYÜKELÇİ BAKANLIĞA ÇAĞRILMIŞTI

Macaristan’ın da Avusturya’dan gelen araçları kontrol etmesi üzerine Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka’nın, Macaristan’ın Viyana Büyükelçisi’ni İçişleri Bakanlığına çağırarak izahat istediği belirtilmişti. AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!