7 kentte 9 bin gence finans bilinci

Güncelleme Tarihi:

7 kentte 9 bin gence finans bilinci
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 16:10

Genç nesillerin finansal okuryazarlık bilincini artırmayı ve ekonomilerini nasıl yönetecekleri hakkında bilgi vermeyi hedefleyen ‘Parayön’ programı kapsamında eğitim gören öğrenci sayısı 3 ayda 9 bini aştı.  Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) tarafından J.P.Morgan desteği ile sürdürülen program ile 7 şehirde lise son ve üniversite birinci sınıf öğrencileri eğitiliyor.

Haberin Devamı

İngiltere’nin ödüllü finansal eğitim programı MyBnk’i Türkiye’de Parayön adıyla hayata geçiren FODER, başta İstanbul olmak üzere İzmir, Erzurum, Malatya, Ankara, Trabzon ve Bayburt’la birlikte yedi şehirde eğitimlerini sürdürüyor. Proje kapsamında eğitim gören öğrenci sayısı 3 ayda 9 bin 138’e ulaştı.

  1. P. Morgan’dan alınan hibe ile gerçekleştirilen eğitim programları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yapılan bir yıllık protokol çerçevesinde, lise son sınıf ve üniversite birinci sınıf öğrencileri için ve ayrıca Sevgi Evleri ve Çocuk Siteleri’nde yaşayan gençler için organize ediliyor.

İnteraktif ve yenilikçi yöntemlerle finansal okuryazarlığı ve farkındalığı arttırmayı amaçlayan ve hedef kitleye göre uyarlanan Parayön programı 14-18 yaş arasındaki gençlere çeşitli eğitim basamaklarında veriliyor.

FİNANSAL OKURYAZARLIK EKONOMİYİ SAĞLAMLAŞTIRACAK

FODER Kurucu Başkanı Özlem Denizmen programı, Türkiye’de finansal okuryazarlığın düşük olması nedeniyle hayata geçirdiklerini söylüyor. Denizmen, “Finansal okuryazarlık bilinci, bireyden başlamak üzere topluma yayılan ve oradan da ülke ekonomisine katkıda bulunan bir domino etkisi yaratıyor. Oysa finansal okuryazarlık, ülkemiz için son derece yeni bir kavram. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ise bu kavram aslında çok daha önemli bir yer teşkil ediyor. OECD rakamlarına göre Türkiye, finansal okuryazarlık bilinci konusunda oldukça alt sıralarda yer alıyor. Yeterli finansal altyapıya ve bilince sahip olamamak ülke ekonomisinin sürdürülebilir olmasının önünde bir engel. Oysa finansal okuryazarlığın artmasıyla birey, aile ve dolayısıyla ülke ekonomisi, sağlam temeller üzerine kurulacak, toplum beklenmedik ekonomik koşullardan en az zararla kurtulmanın yollarını bulabilecek” dedi.

Haberin Devamı

J.P.Morgan Genel Müdür Yardımcısı Işık Toktamış da “J.P.Morgan olarak toplumların sosyal ve ekonomik güçlüklere göğüs germede daha dirençli olmasına yardım ederek ekonomik imkanları teşvik eden ve toplulukları güçlendiren programları destekliyoruz. Hedeflerimizin temelinde finansal kabiliyet yatıyor. Bireylerin geleceklerini güvence altına almaları ve yönetmeleri açısından kendi finansal ihtiyaçlarını daha iyi anlaması son derece önemli. Bireylerin günlük finansal ihtiyaçlarını yönetmeleri ve geleceklerini planlamaları için hayata finansal okuryazarlık bilinciyle atılması gerekiyor” dedi.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!