GeriSeyahat Yurtdışında kayak rehberi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yurtdışında kayak rehberi

Yurtdışında kayak rehberi

Bu rehber, kayak pistlerinde tercihini yurtdışına kullananlar için... Fransa, İsviçre, Avusturya, Romanya, Bulgaristan’ın kayak merkezlerinde kaymayı düşünüyorsanız, bir göz atın.

AVUSTURYA

Kitzbuhel
Baş döndürücü inişleri olan bir kayak merkezi. Dünya kayak şampiyonalarının bazı etapları burada yapılıyor. Gece hayatı konusunda da iddialı.

Mayrhofen 400’ün üzerinde konaklama tesisi, 8 bin 600 yatak kapasitesi var. Özellikle 1300 metre yükseklikteki Lanersbach, olağanüstü güzellikte. Trenle çok kolay ulaşılıyor.

Lech ve St.Anton Zorlu pistleriyle kayakçıları çeken iki büyük kayak merkezi var. Pek tanınmamasına rağmen köy
/images/100/0x0/55ea8efdf018fbb8f887da82
havasındaki bu iki yer de kayak yapmaya gidenleri olanaklarıyla şaşırtıyor. Her türlü kayma tekniğine uygun pistler, özellikle snowboard tutkunları için kayak alanları ve çok güzel manzara...

Seefeld Tipik bir Avusturya köyü, dinlenmek, temiz hava almak ve özellikle de kayak yapmak isteyenler için ideal. Dünya snowboard yarışmaları burada yapılıyor.

FRANSA

Courchevel
Lyon ve Cenevre’ye 2,5 saat mesafede. Dünyanın en büyük kayak merkezlerinden biri. Dünya jet sosyetesinin de tercihi. 219 pisti, muhteşem restoranları ve renkli gece hayatıyla göz dolduruyor.

Val d’Isere
11 hektarlık alanıyla "Dünyanın kayak başkenti" diye tanımlanıyor. İtalya sınırında. Lyon ve Cenevre havalimanlarına yaklaşık üç saat uzaklıkta. Olimpik türdeki yamaç pistleriyle kayak ustalarının tercihleri arasında. Lift sayısı 103, pistlerinin uzunluğu ise 300 kilometre.

Tignes Usta kayakçıların tercih ettiği bir merkez. Usta olmayanlar için de az sayıda pisti var ama bu pistlerin sayıları da mesafeleri de sınırlı. Bu nedenle acemiler ve çocuklu aileler için değil.

La Plagne Özellikle aileler için ideal. Çünkü dümdüz uzanan geniş ve kolay, çok sayıda pisti var. En büyüklerden.

Meribel Dünyanın en pahalılarından. Muhteşem pistlerinin ötesinde kayak sonrasında sunduğu renkli hayatla da dünyanın gözdesi. Alternatif kış sporları yapmak ve de gece çılgınca eğlenmek isteyenler burayı seçiyor.

Chamonix Yüz yılı aşkın geçmişi var. Dünya Mirası listesinde. Kayanların yanısıra kaymayanların da tercihi. Çünkü çok çeşitli aktiviteleri var ve ünlülerin uğrak yeri.

Val Thorens Yeni kayak teknikleri için ideal pistleriyle daha çok genç ve sportif bir kitleye hitap ediyor. Ünlü "Cime Carron" tekniği açısından Alpler’deki en gelişmiş pistlere sahip olduğu için tercih ediliyor.

İSVİÇRE

St- Moritz
Sadece kayak yapanların değil, kendini göstermek isteyenlerin de tercih ettiği bir merkez. Dorf ve Bad Moritz adlı iki ayrı bölgesi var. Dorf, Rolex saatler ve Cartier aksesuarlar satan butiklerle dolu iki ana caddesiyle pahalı bir bölge. Bad Moritz ise Dorf’a göre çok daha ucuz. Merkezde kayakseverler için uzun pistler, çocuklar için kulüp, bol bol aktivite ve bakıcı servisleri var. Tek problem tatil zamanlarında liftlerdeki kuyruklar. Romantik tatilcilerin atlı arabalarla orman yollarında dolaşabildiği merkezde, Piz Nair tepesinin muhteşem manzarası görülmeye değer. Christie’s ve Sotheby’s yılda bir kere mücevher müzayedelerini burada yapıyor. Sosyetik ortam sevenlere Dorf bölgesi tavsiye ediliyor.

ROMANYA

Avrupalı Türk kayakçıların son yıllardaki gözde kayak merkezleri arasında Romanya’nın yeri bir başka. Ülkenin şatolarıyla ünlü Braşov’a 14 kilometre uzaklıktaki 1030 metre yükseklikteki Poinana Braşov’da çok sayıda kayak oteli bulunuyor. Pioana Broşov, en uzunu 2860 metre olan dokuz büyükler ve iki küçükler için toplam 11 değişik uzunlukta pistlere sahip. Pistlerde gece ışıklandırması var. Gündüzleri Pioana Broşov’un muhteşem manzaralı pistlerinde kayak zevkini çıkartanlar, akşamları da merkezin yakınındaki ünlü şarap mahzeni Cerpul Carpatin’de yıllanmış şarapları tadıyor, Pionana’nın ünlü tavernası Haydutlar Kulübesi’nde Çigan müzikleri eşliğinde erik rakısını yudumluyor, Drakula şatosunu geziyor veya atlı kızaklarla orman turu yapabiliyorlar. Bu arada dileyenler www.pioana\brosov.ro adresinden pistlerin anlık durumunu izleyebilir.

BULGARİSTAN

Bulgaristan’ın kayak cennetleri ise Pamporova ve Borovest. Türk tatilcilerin tercih ettiği bu merkezler geniş ormanlık alanlarla da tanınıyor. Pamporova ve Borovest’te çok zordan başlamak üzere çocuklar için bile pistler var. Borovest’in pistleri uzunluğu ile kayakçılara cazip geliyor.
False