GeriSeyahat Ünlülere tavsiyeler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ünlülere tavsiyeler

Ünlülere tavsiyeler

Dermatolog Prof. Dr. Meral Şaşoğlu, saçı dökülen ünlülere tavsiyelerde bulundu.

Saç dökülmesi asırlardır insanların sorunu. Bu sorundan en çok sıkıntı duyanlar da kuşkusuz, ünlü erkekler… Günün her saatinde dizilerde, filmlerde, ekranda karşımıza çıkan ünlüler, saç dökülmesinden nasıl etkileniyor?
Saç dökülmelerinin tedavisine yönelik ürünler geliştiren Prof. Meral Şaşoğlu’na göre ünlüler dünyasında saç dökülmesine en hızlı müdahale gereken ünlüler Oktay Kaynarca ve Halit Ergenç…

Son olarak "Adanalı" dizisi ile gündemde olan Oktay Kaynarca, dermatologların erkeler için kullandığı Norwood Hamilton skalasına göre 5. Derece saç dökülmesi yaşıyor.  Saçlarına acil müdahale edilmesi gereken Oktay Kaynarca’nın altı ile sekiz ay sürecek olan tedavi sürecine girmesi gerekiyor. Halit Ergenç’in ise 4. Derece saç dökülmesi var ve bir an önce tedaviye başlamasında yarar var.

Öte yandan saçları en sağlıklı görünen ise Nejat İşler…  Ünlüler dünyasının hırçın çocuğu olarak tanınan Nejat İşler’in saçları son derece sağlıklı.

İşte ülkemizin saç dökülmesi yaşayan ünlü erkekleri:

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Ünlülere tavsiyeler
Başbakanımızın saçlarındaki dökülme devam ediyor. Bu resim Norwood Hamilton Skalasına göre Sayın Başbakanımızın 2A derecesinde saç dökülmesi olduğunu gösteriyor. Tedaviye çok kolay ve hızlı yanıt verebilecek bir evredir.

 

 



ACUN ILICALI

Ünlülere tavsiyeler
Norwood Hamilton Skalasına göre 2. derece saç dökülmesi var. Tedaviye süratle cevap verir. Vakit kaybetmeden tedaviye başlaması yararlı olacaktır. 

 

 

 


CEM YILMAZ

Ünlülere tavsiyeler
Sanatçının sadece şakaklarda ve alın çizgisinde hafif geri çekilme şeklinde saç dökülmesi var. Norwood Hamilton Skalasına göre 2. derece saç dökülmesi olarak belirtebilirim. Tedaviye çok süratle cevap verebilecek bir dökülme şeklidir.

 

 



FERHAT GÖÇER

Ünlülere tavsiyeler
Bu resime göre sanatçının saçları şakaklardan ve alın çizgisinin geriye çekilmesi şeklinde alından saç dökülmeleri olmuş. Norwood Hamilton Skalası’na göre 3A derecesinde saç dökülmesi var. 6 aylık uygun ve düzenli bir tedavi ile yeniden saçlarına kavuşabilir.

 

 



GÜRKAN UYGUN

Ünlülere tavsiyeler
Gürkan Uygun’un sadece şakaklardan ve alından başlayan saç başlama çizgisinde hafif bir geri çekilme var. Bu resimlerle değerlendirildiğinde Norwood Hamilton Skalası’na göre 2.derece saç dökülmesi denilebilir. Tedaviye süratle cevap alınabilecek bir dökülme şeklidir.

 

 



HALİT ERGENÇ

Ünlülere tavsiyeler
Resimlerine göre alında ve şakakta açılmalar var. Norwood Hamilton Skalası’na göre 4. derece saç dökülmesine uymaktadır. Bu tip saç dökülmelerinde, 6-8 ay uygun ve düzenli tedavi uygulamak gerekir. Son dökülen saçlar ilk, ilk dökülen saçlar en son çıkacaklarından sabırla saçların, açılmış bölgeleri yeniden doldurmasını takip etmek ve yeni çıkan saçları izlemek gerekir.

 

 


MEHMET ASLANTUĞ

Ünlülere tavsiyeler
Bu resime göre alın ve şakaklarda saç çizgisinde geri çekilmeler ve açılmalar var.  Norwood Hamilton Skalası’na göre 3A derecesinde saç dökülmesi var denilebilir.  Uygun ve düzenli bir tedavi,  açık alanları dolduracak yeni saç gelişimini başlatarak 6-8 ayda kabul edilebilir bir dolgunluk sağlanabilir.

 

 



NEJAT İŞLER

Ünlülere tavsiyeler
Nejat İşler’in saçları sağlıklı görünüyor. Herhangi bir tedaviye ihtiyacı yok görünüyor.

 

 

 



OKTAY KAYNARCA

Ünlülere tavsiyeler
Sanatçının saçlarında dökülmeler açılmalara yol açmış. Norwood Hamilton Skalası’na göre 5. derecede saç kaybı olduğu görünüyor. 6-8 aylık uygun ve düzenli tedaviyle kaybedilen saçların yeniden kazanılması mümkün

 

 




OZAN GÜVEN

Ünlülere tavsiyeler
Norwood Hamilton Skalası’na göre 2. derece saç dökülmesi var. Tedaviye süratle yanıt verebilecek tipte bir dökülmedir.

 

 

 


SARP APAK

Ünlülere tavsiyeler
Sarp Apak’ın saçları çok sağlıklı görünüyor. İlerleyen yaşlarda da böyle kalabilmesini dilerim.

 

 

 



TİMUÇİN ESEN

Ünlülere tavsiyeler
Alın çizgisi ve şakaklardan geri çekilmeler ve buna bağlı açılmalar olmuş. Norwood Hamilton Skalası’na göre 4A derecesinde dökülmeye uyuyor. Uygun ve düzenli bir tedaviyle saçlara yakın bölgeden başlamak kaydıyla yeni saç gelişimi başlar. 7-8 aylık bir süre sonunda kabul edilebilir bir saç dolgunluğu elde edilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus son dökülen saçların ilk, ilk dökülen saçların da son çıkacağının bilincinde olarak yeni çıkan saçların sabırla izlenmesidir.

False