GeriSeyahat Ucuza dünya turu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ucuza dünya turu

Ucuza dünya turu

Varuna Gezginleri, sırt çantasıyla 150 şehri gezdi, Tibet’ten Afrika’ya, Endonezya’dan Etiyopya’ya kısıtlı bütçeyle gezmenin rotasını çıkardı.

Lhasa - Tibet (10 gün sadece 2300 TL)

Tibet’e gitmek için önce Çin’de Pekin, Chengdu veya Xininig şehirlerinden birine ulaşmanız gerekiyor. Bunun için de skyscanner, kayak veya herhangi bir uçuş arama motoru aracılığıyla bulacağımız ucuz Pekin uçuşu Chengdu veya Xinning’e bağlamalısınız. İstanbul’dan Chengdu’ya doğru zamanlamayla 350-400 €’ya bilet bulmanız mümkün.
Vize: Çin vizesi alırken Tibet’e gideceğinizi söylerseniz, işinizi yok yere zorlaştırmış olursunuz. Pekin veya Şanghay’ı gezeceğinizi belirtmeniz yeterli.
Yemek: Lhasa’da bulunan Snowland ve Mandala restoranlar, ekibin favorisi olmuş. Muslim Quarter meydanında bulunan Uygur şiş kebapçılarını da şiddetle öneriyorlar.
Konaklama: Sims Cozy Garden Guesthouse’tan çok memnun kalmışlar çünkü Japon ve Singapurlu bir çiftin açtığı bu hostel’de her şey düşünülmüş. Çift de zamanında birer gezginmiş! Konaklama gecelik kişi başı 5 Euro’dan başlıyor.
Tibet turları: 6 gün süren 3 gece Lhasa, 1 gece Shingatse, 1 gece de Everest Ana kamp konaklamalı tur, Varuna gezginlerine göre en uygun rota. Pazarlıklara erkenden başlarsanız, kişi başı 250-300 € arası bir fiyata, bu 6 günlük yolculuğun tadını çıkarabilirsiniz.

Wamena - Papua Adası- Endonezya
(8 günlük tahmini maliyet 2500 TL)

Gezi kitaplarında Papua Adası’na ‘gezginlerin Mekke’si’ deniyor. Dünyayı gezmek bir yaşam biçimiyse Papua Adası’nı gezmek de gezginler için bir nevi ibadettir. Burada hâlâ modern dünyanın ulaşamadığı kabileler yaşamakta. Gezginlerin dediğine göre burası modern hayata bütün doğallığıyla direnen son savaşçı!
Ulaşım: Endonezya’nın başkenti Jakarta’ya uçup yolunuzu başka bir iç hat uçuşuyla Papua’nın başkenti Jayapura’ya bağlamanız gerekiyor. Maliyeti, yaklaşık 500 €. Jayapura’dan ise 50 $ karşılığında pır pır uçaklarla Baliem Vadisi’nde bulunan Wamena kasabasına geçebilirsiniz.
Vize: Endonezya vizesi, sınır kapılarından alınabiliyor.
Yemek: Blanbangan restoranında bol baharatlı Endonezya mutfağını deneyebilirsiniz.

Ucuza dünya turu

Livingstone - Zambia
(Safaride 7 gün 2300 TL)

Afrika kıtasının en büyük şelalesi Victoria’nın 100 metre aşağıya döküldüğü noktada bulunan şeytan havuzunda yüzmek ve oradan aşağıya bakmak bugün birçok gezginin hayalidir. Bunu yapabilmek için, Zambia’nın Livingstone şehrine gitmek gerekiyor. Ayrıca Okawanga deltasında safari yapmak isteyenler için de burası bir
kamp alanı.
Ulaşım: Livingstone’a, South African Airways veya Ethiopian Airways aracılığı ile ulaşmak mümkün. Genelde 500 €’ya bilet bulabiliyorsunuz.
Vize: Zambia vizesi, 50 dolar karşılığında sınır kapılarından alınabiliyor.

Zanzibar - Tanzanya
(5 günlük maliyet 900 TL)

Zanzibar ucuzluğu, cennet koyları, baharatları, yemekleriyle Afrika turizminin gezginler için en çekici şehri. Koruma altına alınan Stonetown, baharat bahçeleri ve Nungwhi Varuna Gezginleri’nin ‘kaçırmayın’ dediği aktivitelerden.
Ulaşım: Zanzibar’a gitmenin en uygun yolu milleri kullanarak THY’den sadece vergi olan 300 TL’yi ödeyerek bilet almak. 15 bin mille alınan bu biletlerle ulaşım bedavaya geliyor diyebiliriz. Darüsselam’dan Zanzibar’a geçmek isteyenler için iç hatlar terminalinden 45 dolara biletler mevcut. Aldığınız biletle 10 kişilik pır pır uçaklara biniyorsunuz.
Vize: Darüsselam girişindeki havaalanından vizeyi 50 $ ödeyerek alabiliyorsunuz.
Konaklama: Stonetown’da bulunan Safari Lodge, ucuz ve temiz odalarıyla turistlerin uğrak yeri haline gelmiş.
Yemek: Öğle yemeklerinde Lokman Restoranı, akşam yemeklerindeyse sahilde kurulan yemek pazarı tavsiye ediliyor.

Omo Vadisi -Etiyopya
(Doğu Afrika’da 10 gün 1250 TL)

Güney Etiyopya’da Kenya sınırına doğru uzanan bölgede yer alan ve yaşayan bir etnografya müzesi olarak kabul edilen OMO Vadisi’nde Dorzie, Mursi, Benna, Hammer, Desanech, Tsemay ve Wolayta kabileleri gibi sayıları 500’lerden on binlere kadar çıkan, her birinin orijinal ve farklı kültürlere sahip olduğu etnik gruplar yaşamakta. Farklı kültürel alışkanlıkları gözlememek isteyen gezginler için mükemmel bir fırsat.
Ulaşım: Buraya da THY’nin millerini kullanarak uçmak en mantıklısı; sadece 20 bin mile sahip olmanız yeterli.
Addis Ababa’dan günlüğü 80 dolardan kiralanacak ciplerle minimum 8 gün süren rotaysa şöyle: Arbaminch, Chamo Gölü, Konso, Woito Nehri, Jinka, Key Afer, Turmi, Dimeka ve Murelle.
Vize: Etiyopya vizesini Ankara’da bulunan konsolosluktan fotoğraf ve uçak biletiyle başvuru yaparak bir günde alabilirsiniz.
Konaklama: Köy ve kasabalarda turistler için yapılmış pansiyonların genelde ücretleri oda başı 15-20 dolar civarında.

False