Tarih tekerrür etmedi, son top Jasikevicius'u sevdi

Fenerbahçe, ligde yenildiği Anadolu Efes'ten rövanşı Euroleague'de aldı.

Haberin Devamı

Türkiye Ligi'nde son topta verdiği maçtan sonra dün akşam da sırat köprüsündeki Efes'e Wilbekin ve Dorsey'in kritik anlarda etkisiz kalması sonucunda az daha suni teneffüs yapacaktı Fenerbahçe... Üzerine binen yük artan Larkin'in bu ağır sorumluluğu ‘Larkinbol’ oynayarak kaldıramayacağı baştan belliydi. Anadolu Efes run&gun (koş ve at) basketbolu oynayan Fenerbahçe’ye baştan top kaybettirip oyunu kontrol altına alabilmek amacıyla, düşük olan savunma verimliliğini artırarak, baskılı orta sertlikte savunmayla başladı. Fenerbahçe Larkin’e ‘cürmün kadar yer yakarsın’ restiyle, kolay geçilen gevşek savunmalı hücum basketbolunu tercih etti.

TEK ADAMLA KAZANILMIYOR

Larkinbol oynamasına izin verilen Efes’te Bryant atıcılar kervanına katılırken, kaçanları da Oturu tamamlayınca ev sahibi coşkulu ataklarla ufaktan kaçarak 5 farkla gitti devreye. Larkin farkı açarken suskun Wilbekin reaksiyon vermeye başlayınca Efes’in coşkusunu kesti, F.Bahçe 3.çeyrekte geriden gelip kırdı maçı. Efes ve Larkin atmaya attırmayı sürdürerek havasını sonuna kadar sürdürdü ama deniz bitti...

Haberin Devamı

Alışılmış şekilde maç gene kaos ortamına girdi son çeyrek. Papagannis’in basket faulüyle öne geçen F.Bahçe son sözünü Calathes’le söyleyerek yılı galibiyetle kapadı.

Yazarın Tüm Yazıları