Anadolu Efes şampiyonluğu katmerledi

Ülkelerinin basketbolunun simgesi olmuş, parkede sürdürülebilir başarının ete kemiğe bürünmüş hali, iki eski okul finallerin gediklisi takım, paskalya yumurtası gibi kabuk sertliklerini tokuşturdular.

Haberin Devamı

Tahterevallinin bizim tarafının ağır basması ulusal gururumuz oldu. Eskiye rağbetin zirve yaptığı EuroLeague finalinde sahaya nur yağdı. Ligin kemik beş yaş ortalaması itibari ile en yaşlısı Anadolu Efes ve ikincisi Real Madrid karşılıklı tecrübe sorgulaması yaptılar.

ANADOLU'NUN EFES'İYİZ

Bankta deneyim yoğuşması olunca konu hangi koçun kazanma formülünü bulacağına, kimin kime oyun tarzını kabul ettireceğine geldi dayandı. Ergin Ataman “Yok aslında birbirimizden farkımız ama biz Anadolu’nun Efes’iyiz” dedi. Son şampiyon Anadolu Efes’in, burada 2018’de kupayı kaldıran Real Madrid’in de birbirlerine göre artıları, eksilerinin en belirgin olanı kısalardaki (Larkin, Micic ve Boubouis) Efes, uzunlardaki (Tavares, Poirier) Real hegamonyasıydı…

JOKERİMİZ TIBOR PLEISS

Haberin Devamı

Maç sonu oynama sihirbazı Ataman’ın usta dokunuşuyla, Yabusele bu kadar formda iken, münavebeyle sahne alan Dunston ve Pleiss’ın yanı sıra Singleton’ın extra motivasyon&verim denkleminde seviyeyi yukarı çekmesiyle, oyunu sadece kısaların yaratıcılığına bırakmadan kupaya uzandı Efes. Akıl oyunları ustası Laso sürprizini, fiziksel üstünlüğünü sergilemek amacıyla, beş uzunla oyun kurucusuz başlayarak yaptı. Real ikinci hatta üçüncü şut şansını bularak avantajlı başladı. Pota altında duvar ören İspanyol devlerine karşı jokerimiz maçı kazandıran adam Tibor Pleiss hücum yollarımızı açtı. Laso raf ömrü dolmuş ihtiyar delikanlılarıyla sonuç ararken çember yüzümüze güldü ve kısır skorlu oyunun sonunda kupayla buluştuk.

Yazarın Tüm Yazıları