Prese karşı çaresizlik

BU sezon ikinci kez bir büyük takım, önde prese karşı çaresiz kalıyor:

Haberin Devamı

Önce Beşiktaş, Başakşehir forvetlerinin stoperlerine yaptığı baskıya yanıt verememişti. Dün gece de Antalya’nın özellikle ilk 45’te önde yaptığı baskı Fenerbahçe’yi çaresiz bıraktı. Rıza Hoca’yı bu başarılı stratejisinden dolayı tebrik etmekle birlikte Advocaat’ın maç içinde bu soruna çare bulamaması enteresan.

 

HAVA TOPU ALAMADILAR

 

Bu baskıya cevap vermek için bekler çizgilere açılıp alanı genişletti mi? Hayır... Kısa çıkmak yerine uzun çıkmak denendi mi? Hayır... Üstelik zaman zaman Volkan çaresiz kalıp uzun vurduğunda da bu toplar takımın uzunu Souza’ya değil, üçüncü bölgeye idi. 45 dakika bittiğinde rakip yarı alanda kazanılan hava topu sayısında Antalya 7-1 galipti. Sarı-lacivertliler koca devrede önde tek bir hava topu aldı sadece.   

 

Haberin Devamı

TRİBÜN

 

YİNE TEK YÜREK

 

İKİ gündür teröre karşı tek yürek oluyor tribünler. Sporcular, antrenörler, hakemler, tribünler hepsi aynı ülküde, huzur isteğinde birleştiler yine.

 

OCAK AYINDA TRANSFER GEREK

 

F.BAHÇE, Şubat ortasından itibaren sıkışık bir takvime girecek. Önce Krasnodar’la, sonra belki ilerleyen turlarda Romalarla, Tottenhamlarla, Bilbaolarla mücadele edecek. Muhtemelen Avrupa Ligi’nde her takım Feyenoord’un yaptığı gibi orta sahada basit top kayıplarıyla F.Bahçe’nin ekmeğine yağ sürmeyecek. Başka hücum planları da gerekecek sarı-lacivertlilere. Akan oyunda pozisyon üretebilmek için, sadece kazanılanlara ve frikiklere mahkum olmamak için öncelikle orta sahaya yetenek enjeksiyonu gerekiyor bence. Eğer Ocak’ta kulübün iki transfer yapma şansı varsa hücumcu bir sağ bek de aranabilir. Van der Wiel ortalıkta yok ve oyuna katılan bir bek gerek.

 

FERNANDAO VE AATIF GEÇ GİRDİLER

 

Haberin Devamı

Advocaat pres karşısında çare üretemeyen, kısa pasla çıkamayan, uzun topu da indiremeyen takımını ikinci devrede Fernandao’lu olarak sahaya sürmeliydi. Hiç olmazsa uzun vurulanları indirebilmek için. Avrupa listesinde olmayan Aatif da oynamaya aç. Bu açlığıyla da ligde kilit çözücü rolü oynuyor. Advocaat’ın Fernandao’yu 70, Aatıf’ı 75 dakika oturtması enteresan. 

 

MAÇIN YILDIZI: MBİLLA

 

Her hava topunu indirdi. Her ikili mücadeleyi kazandı. Forvet ama, savunmasıyla yıldızlaştı.

 

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

 

RIZA ÇALIMBAY

 

F.BAHÇE stoperlerine yaptırdığı baskı, sarı-lacivertlileri uzun süre çaresiz bırakmaya yetti. Son yarım saat için onun da planı yoktu, Advocaat değişikliklerde geç kalarak yağ sürdü ekmeğine. 

 

DICK ADVOCAAT

 

Haberin Devamı

4-1-2-3’ten hiç vazgeçmiyor maç içinde... Beşiktaş önünde Lens girerken Sow kalabilirdi. Son 10 dakika Fernandao’yu sokabilirdi. Dün gece de Alper değil Souza-Mehmet’ten biri çıkabilirdi Fernandao girerken.

Yazarın Tüm Yazıları