Kilidi uzaktan bir şut çözdü

Fenerbahçe, Başakşehir'in zaafını kullanmasını iyi bildi.

Haberin Devamı

Çağdaş Atan ligin en değerli teknik adamlarından biri. Sezona çok dalgalı bir performansla başlayan, bazı pozisyonlarda kayıplarının yerini dolduramayan Başakşehir’i son 2 ayda toparladı. Topu talep ederek, geriden pasla çıkarak, büyük takım davranışı sergileyerek 9 maçlık namağlup bir seri yakaladı. Sezon başında bırakın galip gelmeyi, gol dahi atmakta güçlük çeken takımı tekrar Avrupa kupaları hayali kurar noktaya taşıdı şu anda.

Dün Fenerbahçe’ye karşı işleri birkaç sebeple çok zordu: Takımın geriden pasla çıkmasında önemli rolü olan orta saha oyuncusu Abeid sakat. Üzerine Ömer Ali de 30’da sakatlanınca Başakşehir kendi ceza alanına yığıldı adeta. O sakatlık sonrası Çağdaş Atan’ın neden daha kuvvetli, ayakları yere daha sağlam basacak ve takımını çıkarabilecek Josef’i sokmadığını anlamadım. Herhalde sebebi fiziksel olmalı. Bu değişiklikten 15 dakika sonra bir de Figueiredo’nun kırmızıyla atılmasıyla daha da zorlaştı işleri.

TEK KALE OYUN

Haberin Devamı

Fenerbahçe ise ilk 30 dakikada Ba-Dzeko kapışması sebebiyle zaman zaman atak sürekliliği sağlayamasa da, 30’dan sonra tek kaleye çevirdi oyunu. Dzeko, Ba’nın gölgesinden de kurtulma adına derine gelerek oynamaya başladı. Hem kendi denemeleri, hem de arkadaşlarına hazırladıklarıyla hareketli bir maç oynadı Başakşehir’de. İlk devrenin sonunda Fenerbahçe’nin 7’si Dzeko’dan olmak üzere 14 şutu vardı. Rakip ceza alanında topla oynama istatistiği 30’a 3’tü. Tek eksiği goldü Fenerbahçe’nin.

VOLKAN GEÇİT VERMEDİ

Konya ve İstanbul maçlarında ikinci devrenin başında 5’i bulan Fenerbahçe, son 3 müsabakadır (Gaziantep, Samsun ve Başakşehir önünde) son bölüme beraberliği bozma çabasıyla giriyor. Antep’i İrfan Can çözdü. Samsun karşısında öndeki 4 adamın birden oyundan çıkmasıyla 2 puan kaybettiler. Dünün kırılma noktasıysa bence uzaktan şutlardı. Başakşehir bu sezon ceza alanı dışından 7 gol yemiş. Ligin uzaktan en fazla gol yiyen takımlarından biri. Fenerbahçe dün 90’a kadar çok zorlandı Volkan’ı geçmekte. Szymanski’nin ceza alanı dışından denemesiyle kazandığı penaltıyla kazandılar 3 puanı.

Yazarın Tüm Yazıları