Güneş, 14 oyuncuyla turu cebine koydu

Üç İstanbul büyüğü içinde bu turda kâğıt üzerinde en eksik kulübe Beşiktaş’ındı.

Haberin Devamı

Türk takımları ikinci ön eleme turunda Litvanyalı, Rumen, Arnavut ve Moldovalılar’la karşılaştı. Önünde de potansiyel olarak Azeriler, Boşnaklar vardı. Bu turlarda ağırlıklı olarak Doğu (biraz da Orta) Avrupa temsilcileriyle eşleşme nedenimiz, UEFA’nın kurada takımları mümkün olduğu kadar bölgesel kriterlerle gruplaması. Tabii ki bu gruplama kriteri, uçuş mesafelerinizi azaltıyor. Ancak bu tür rakiplerle oynamanın da farklı zorlukları oluyor: Zeminleri kötü. Tribünlerde dünkü gibi anlamsız olaylar yaşanabiliyor. Tabii bir de işin taktiksel boyutu var: Sertlik, uzun top ve ağırlıklı olarak fiziksel mücadele...

KAINA'YA KARŞI ZOR ANLAR YAŞADIK

İlk maçta Vodafone Park’ta Arnavut rakibini 3-1’le geçen Beşiktaş, Tiran’da birçok farklı unsurla mücadele etmek durumunda kaldı. Zemin çok kötüydü. Maçın başlamasına dakikalar kala yaşanan tribün olayları santrayı 21:15’e sarkıttı. Takımın konsantrasyonu düştü, üzerine de Tiran temsilcisi maça sert bir futbolla başladı. Geriden sürekli uzun vurdular ve 1,96 boyundaki Kaina’ya karşı zor anlar yaşadık. Özellikle Kaina’nın 16 santimlik boy avantajı olduğu Necip’le eşleştiği pozisyonlarda.

Haberin Devamı

AMARTEY OYUNA GİRDİ VE FİŞİ ÇEKTİ

Maçın kaderi de zaten bu eşleşme yoluyla değişti: Necip sakatlandı, 46’da Amartey oyuna girdi. Ganalı oyuncu, önce Kaina’ya karşı bir fiziksel mücadeleden galip çıktı. O pozisyonun dönüşünde de attığı golle fişi çekti. Buraya sanırım şu enteresan notu eklemek lazım:

YEDEK KULÜBESİ ÇOK KISITLIYDI

Üç İstanbul büyüğü içinde bu turda kâğıt üzerinde en eksik kulübe Beşiktaş’ındı. Salı akşamı Fenerbahçe kulübesinde Dzeko, Kent, Szymanski, çarşamba sarı kırmızılı yedek bankında Bakambu, Yunus, Kaan gibi oyuncular oturuyorlardı. Ancak Şenol Güneş her iki maçta da kısıtlı sayılabilecek kulübesinden çok iyi verim aldı. İlk maçta kritik golü 2005’li Semih, dün de stoper Amartey attılar. Onana da aldığı dakikaları olumlu kullandı. Beşiktaş elbette eksik oyuncularını arıyor, Şenol Güneş tabii ki Ghezzal’den, Cenk’ten, Rebic’ten faydalanmak ister. Hatta transfer de ister. Ama Güneş’in bu turda elindeki 14-15 oyuncudan aldığı verimi de tebrik etmek lazım.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları