Osmanlı, atamadığı ikinci golün faturasını ağır ödedi

KAZANANIN lig sıralamasında beşinciliğe çıkacağı bir maçtı. Geçen haftanın mağlubu ile galibinin oynadığı, soğuk ve sert havada geçen mücadelenin skorunu her iki devrenin sonunda atılan goller belirledi. Osmanlıspor ligimizde geriye ve ileriye en hızlı şekilde hareket eden takım. Özellikle öne geçtiklerinde çok tehlikeli olabiliyorlar. Kontratak futbolunu hızlı uyguladıkları için rakiplerini çok zor durumlara düşürebiliyorlar.

Haberin Devamı

HAKEMİN ŞANSSIZLIĞI

Dün Antalyaspor da saha içerisindeki oyun anlayışını buna göre kurmuştu. Kırmızı beyazlı ekip 2-1 kazandı ama yenilmiş olsaydı bile oynayabileceği en iyi formatla oynadığını yine de belirtmemiz gerekirdi. Orta alan ve defansı kalabalık tutup Osmanlıspor’a fazla gol şansı vermedikleri gibi ellerinden geldiğince hücumda pozisyonlar bulmaya çalıştılar, bunda başarılı da oldular. Oyunun kontrolü Osmanlı’da olsa bile ilk yarıda 35-40 arasında iki kez gole çok yaklaştılar. İki tehlikeli kafa vuruşunun birini Karcemarskas kurtardı diğerini Mbilla auta attı.

Osmanlıspor’un devre biterken attığı gol hakem Özgür Yankaya için şanssızlıktı. Umar’a yapılan faul, sonrasında Umar’ın yaptığı faulde Yankaya oyunun durmaması ve topun oyunda kalması için ‘devam’ dedi. Fakat arkasından hemen gelen gol Özgür hocayı zor durumda bıraktı.

Haberin Devamı

RIZA ÇALIMBAY FAKTÖRÜ

İkinci yarı yine oyunun hakimi Osmanlı gözükse de ikinci golü bulamayışlarının faturasını ağır ödediler. Rıza Çalımbay’ın yapmış olduğu değişiklikler takımına olumlu katkı sağladığı gibi dengelerin de değişmesine neden oldu. Son dakikada gelen beraberlik maçın 1-1 biteceğini hissettirse de oyunun durduğu anda hızlı başlatılan atak sonunda Eto’o skoru belirledi.

Osmanlı için acı bir mağlubiyet oldu. Hep etkili oynamaya çalıştılar ama futbolun gerçekleri içerisinde bu tür yenilgiler de var.

Yazarın Tüm Yazıları