İyi değil, çok iyi değil, harika!..

Brezilya’da konuştuğumuz FIFA Başkanı Sepp Blatter’den, hakemimiz Cüneyt Çakır’a büyük övgü.

Haberin Devamı

Dünya futbolunun patronu Blatter’i yakalamışken Cüneyt Çakır’ı sormadan geçmek olmazdı: -Finali yönetme şansı nedir? -“Onu bilemem. Ve daha fazla da konuşmam. Ama iyi değil, çok iyi de değil, harika bir hakem olduğunu söyleyebilirim.” İyi değil, çok iyi değil, harika..

COPACABANA Palace, sadece Rio de Janerio’nun değil, Güney Amerika’nın en güzel oteli. 1923 yılında açılan bu otel, 2008 yılında UNESCO tarafından kültürel miras olarak kabul edilmiş. 1933 yılından bu yana filmlere konu olan bu otel Madonna’dan, Prenses Diana’ya, Marilyn Monreo’dan, Luciano Pavarotti’ye kadar pek çok ünlü ismi ağırlamış. Dünyanın en ünlü plajı Copacabana manzaralı otelin bugünlerde de çok ünlü konukları var. Otelde FIFA’nın ağır toplarıyla birlikte yıldız oyuncular da konaklıyor.

BREZİLYA’DA TEK KONU FUTBOL

Zlatan Ibrahimoviç gibi, futbolu bırakan Oliver Kahn ve Seedorf gibi.. Ve elbette Futbolun patronları. Şenes Erzik gibi, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Vilar gibi, Başkan Seep Blatter gibi.
Bir sabah kahvaltısı için otelde Şenes Erzik’e konuk oluyoruz. Kahvaltıda konumuz elbette futbol. Ve hakemimiz Cüneyt Çakır. Erzik, Blatter’in Çakır için çok güzel ifadeler kullandığını belirtiyor. Ve başarılı bir yönetim gösterdiğini söylüyor. Erzik sözlerini tamamlar tamamlamaz, gülümseyerek ayağa kalkıyor: “İşte başkan da geliyor.”

RÖPORTAJ SÖZÜ

SEPP Blatter büyük bir nezaketle Serhan Asker’i ve beni selamlıyor. Ellerimizi sıkıyor. Şenes Erzik bizi tanıştırırken Blatter’e dönüyor: “Cüneyt Çakır için anlattıklarınızı aktarıyordum.” FIFA Başkanı gülümsüyor ve Erzik’e aktardıklarını bize de ifade ediyor: “Çakır iyi değil, çok iyi de değil... Harika bir hakem...”
İyi değil, çok iyi değil, harika..Hazır yakalamışken ardı ardına soru bombardımanına tutmak istiyoruz. İlk soru Serhan Asker’den geliyor...”Final şansı ne olur?” Ama istediğimiz yanıtı alamıyoruz. “Onu bilemem. Ve daha fazla da konuşmam.” Tüm ısrarlarımıza rağmen “Hayır” diyor. Ama HÜRRİYET’e özel bir röportaj için de söz veriyor.

Yazarın Tüm Yazıları