Futbolcular isyanda ama kimse sesini çıkaramıyor

Artık hiçbir oyuncu ailesinden uzak kalmayı, on binlerce kilometre ötedeki kamplara katılmayı ve sezon içinde haftada üç maç yapmayı istemiyor. Yoğun maç trafiğinde birçok yıldız sakatlık yaşarken bu duruma en çok tepki gösteren isimlerin başında gelen Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola da “Oyuncular kendilerini savunmadıkça UEFA ve FIFA bu konuda hiçbir şey yapmayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dünyanın en iyi oyuncularının artık futbol sevgisinin üstünde tuttukları bir şey var o da refah içinde yaşamak. Suudi Arabistan’ın futbol dünyasına getirdiği astronomik rakamlar ve sundukları ultralüks yaşam şartları bu gerçeği çok daha belirgin bir şekilde ortaya çıkardı. Milyonlarca Euro’ya sahip oyuncular ve oyun kritik bir dönemecin eşiğinde.

BU DURUMUN DÜZELTİLMESİ ŞART

Artık hiçbir oyuncu ailesinden uzak kalmayı, on binlerce km ötedeki kamplara katılmayı ve sezon içinde haftada üç maç yapmayı istemiyor. Manchester City’li futbolcu Rodri yakın zamanda yaptığı açıklamada futbolcuların bir sezonda 60 maça çıkmasına isyan ederek, “Kulüp ve Pep Guardiola ile konuşmam gerekiyor. Bunun düzelmesi şart” ifadelerini kullanmıştı.

RAHATI SEÇENLER ARABİSTAN'DA

Haberin Devamı

Rodri gibi düşünen birçok oyuncu FiFA veya UEFA’nın duruma el atmasını istiyor. Cristiano Ronaldo, Benzema ve Neymar gibi daha rahat bir hayatın içinde futbol oynamak isteyenlerin sayıları her geçen gün artarken, Modric, Thiago Silva ve Pepe gibi 40’ına merdiven dayayan oyuncular ise futbolun şimdiye kadar kendilerine verdiğinden çok daha fazlasını vermeye devam ediyor. Bakalım zaman kimleri haklı çıkaracak?

OYUNCULAR SAKATLIK YAŞASA BİLE GÖSTERİNİN DEVAM ETMESİ GEREKİYOR

Courtois, Nkunku, Militao ve Kevin De Bruyne gibi çok sayıda önemli futbolcu sezon başında ciddi sakatlıklar yaşadı. Bu tabloya en büyük tepki Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola’dan geldi. Bakın neler söylüyor Guardiola: “Antrenör olarak ilk yılımda Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk resmi maça hazırlanmak için 25 günüm vardı. Bugün size 4-5 gün veriyorlar. Bu yüzden kaç tane çapraz bağın yırtıldığını zaten görüyorsunuz. Asya ve Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmek zorundayız. Biz zaten zor maçlar, derbiler, sıralama maçları oynuyoruz ve oyuncular sakatlanıyor, sakatlanmaya devam edecekler. Her şey yıldırım hızında ilerliyor. Çünkü gösteri devam etmeli. Eğer Courtois orada değilse bir başkası olacak, eğer Militao yoksa o zaman bir başkası veya Kevin de Bruyne, o zaman bir başkası daha.

Haberin Devamı

BU, ÖNCEDEN KAYBEDİLMİŞ BİR SAVAŞ

Şampiyonlar Ligi’ni bitiriyorsunuz, oyuncular iki haftalığına milli takıma gidiyorlar. Gelecek yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde Kulüpler Dünya Kupası var. Bu, önceden kaybedilmiş bir savaş. Oyuncular kendilerini savunmadıkça ve hepsi aynı anda ‘Artık oynamıyoruz’ demedikçe UEFA ve FİFA bu konuda hiçbir şey yapmayacak. Üstüne üstlük şimdi maçlarda daha fazla dakika var. 110 veya 112 dakika... İnsanlar artık kaliteyi değil niceliği arayacaklar.” Bu açıklamalarıyla futbolcuların artık bu yoğun futbol takvimine bir dur demeleri gerektiğinin altını çizen Guardiola’nın başkaldırışı karşılık bulacak mı hep birlikte göreceğiz.

Haberin Devamı

FUTBOL ARTIK DEVİR DE OYNANAN SÜRELER DE DEĞİŞTİ

Uluslararası profesyonel futbolcular derneği de yayınladığı bir raporla aslında futbolun ne kadar değiştiğini, oynanan maç sayılarının, artan seyahatlerin oyuncuları ne kadar riskli bir duruma soktuğunu geçmişin yıldızlarıyla bakın nasıl karşılaştırıyor... Örneğin dünya futboluna isimlerini yazdırın ünlü isimlerin 20 yaşına kadar aldıkları süreler ile şu dönemde sahada olan futbolcuların arasında çok ciddi farklar var. Beckham 829, Gerrard 2 bin 853, Lampard 3 bin 477, Owen 9 bin 187, Rooney de 10 bin 989 dakika oynarken Real Madrid’li yıldız Jude Bellingham 14 bin 445 dakika ile efsanelere fark atmış durumda.

Haberin Devamı

Futbolcular isyanda ama kimse sesini çıkaramıyor

EFSANE FUTBOLCULARI GERİDE BIRAKTILAR

· Xavi-Pedri: 18 yaşında 3 bin dakika süre alan Pedri, şu an 20 yaşında ve 12 bin dakika oynadı. Bu Xavi’nin aynı yaşta olduğu dönemden yüzde 25 daha fazla.

· Henry-Mbappe: Mbappe 24 yaşına geldiğinde 26 bin 952 dakika oynarken Henry aynı yaşta 18 bin 26 dakikaya ulaşmıştı.

· Ronaldinho-Vinicius: Ronaldinho 23 yaşında 7 bin 607 dakika oynarken Vinicius daha şimdiden 18 bin 876 dakikayı devirmiş durumda.

RODRI HİÇ DE HAKSIZ DEĞİL

Bu duruma en çok itiraz edenlerden biri olan Rodri hem kulüp hem milli takım düzeyinde 1 Temmuz 2022-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında 60 maça çıktı ve 5 bin 92 dakika sahada kaldı.

Futbolcular isyanda ama kimse sesini çıkaramıyor

Yazarın Tüm Yazıları