Siyah Beyaz bir gece

İLK devre Bakambu’nun ‘tanıtım videosu’nu izledik! Geçen sezonun başında Bilic, ‘Bir Sol Bek Yaratmak’ı, bu sezon başı da ‘Bir Sağ Bek Yaratmak’ı sahne koydu.

Haberin Devamı

6 sezondur oynayan Necip, hâlâ altyapıdan yeni çıkmış çaylak tedirginliğinde. Bakambu, sağa ağırlık verse de Kartal’ın solunu da epey hırpaladı. Beşiktaş, orta alanı top yapamayınca defansın mesaisi bitmek bilmedi. Nadir çıkılan hücumlarda kaptırılan toplar da gollük kontra olarak döndü. Beşiktaş, ilk 45’i ayağının titrediği maçın son 10 dakisı gibi oynadı.

Oğuzhan’ın itibarı

“Demba Ba çaredir” dedim ancak arkadaşları onun semtine hiç top atmadı ki... Soyunma odasında muhtemelen Güneş, hücum hattına “Bu kadar da kaçar mı” diye, Bilic ise orta alanına “Neredesiniz” diye fırça attı. Zaten Bilic, Oğuzhan’ı devreye 2 dakika kala Sosa ile değiştirerek, fırçasını herkesin önünde attı! Bu hamle, takımı uyarmak için iyi ama Ozi’nin itibarını sarstığı için kötüydü.
İkinci 45’e de Necip-Serdar değişikliğiyle başlayan Bilic, iki müdahalesinin de meyvesini aldı. Önce oyunu dengeleyen Beşiktaş, Olcay ve Demba ile de golü koklamaya başladı. Timsah’a bu bölümde çok daha etkili basan, daha iyi organize olan Kartal, sorun yaşadığı oyunun son kısmında golünü buldu.Üstelik taçtan.Hatırlanırsa, Rize’den taçtan yenilmişti. Beşiktaşlı, Bursa’dan 3 puan çıkarılmasına, her ne şartta olursa olsun, sevinecektir. Sosa’ya da sevinsinler ama Ozi’ye de sahip çıksınlar. Çünkü dün Sosa’nın Olcay’a yaptığı nefis asistin aynısını Asteras maçında Ozi, Töre’ye yapmıştı...
Beşiktaş için tam manasıyla ilk devresi siyah, ikincisi beyaz bir maçtı. Bizim içinse dün tamamen siyahtı. Çünkü İlhan Söyler Abimizi kaybettik... Güle güle Güzel Adam...

Yazarın Tüm Yazıları