Belgrad sürprizi Tolgay

Kenan Başaran yazdı.

Haberin Devamı

Erzurum'da Şenol Güneş döneminin en kötü ilk devrelerinden birini oynayan Beşiktaş, dün Belgrad’da sahaya ders almış olarak çıkmıştı. Siyah beyazlı futbolcular mümkün mertebe hareketli oynayarak birbirlerine alan yarattı.

Güneş, Toglay’lı üçlü orta sahada yine Medel-Necip ikilisini tercih etti. Bu noktada takım kaptanı Oğuzhan Özyakup adına üzülmemek elde değil. Erzurum’da devre bitmeden oyundan alınması da onun açısında çok düşünülmesi gereken bir durumdu.

Beşiktaş topu, ağırlıkla kenarlardan taşıdı ve çok da etkili oldu. Böylece Tolgay’a da gerilerden kopup ceza sahasına girmek düştü. Nitekim, Necip ortasında zamanlama hatası yapsa da Quaresma’nınkinde golü de atmayı başardı. Aynı Tolgay’ın 20 dakika dolmadan bir de şutu vardı. Sürpriz bir oyun sergilyen Tolgay bir nevi serbest oyuncuydu.

Haberin Devamı

VIDA ‘TARTIŞILMASIZ’ DEĞİL

Öncesinde Partizan’ın attığı golde atak, Caner’in karşılamak istediği kafa topunun sekmesiyle başladı ama kabahatin büyüğü arka direkte Gomes’e çok rahat vuruş imkânı tanıyan Vida’nındı. Milli takımında çok iyi olsa da Beşiktaş’ta henüz ‘tartışılmaz’ olamadı! Topa daha çok hükmeden Beşiktaş, ilk 45’te hızlanıp kanatlardan her gittiğinde pozisyon üretti. Partizan’ın savunması hakikaten çok kötü. Daha çok gol atılmalıydı. Buna karşın Tolgay’ın 37’de kaptırdığı topta Zakaric mutlak bir golü kaçırdı. Tolgay, hücum halinde geçen sezon da çok kritik toplar kaybediyordu ama çoğunlukla hakem faul çaldığı için kurtarıyordu. Dün de faul bekledi fakat bu kez düdük çalmadı. Elbette Liverpool’a attığı tarihi golden yıllar sonra Avrupa’da nihayet gol atması da önemli kazanç.

PREKAZi TiTO DÖNEMi DiYOR AMA...

Partizan, ikinci devreye tempo yaparak etkili başladı. Oyun, 10 dakika kadar gel-git havasına girdi ancak Beşiktaş, pas trafiğini artırıp kontrolü tekrar ele aldı. Lig maçını ertelese de Partizan’ın dakikalar ilerledikçe fiziken düştü. Cevad Prekazi, Türkiye’deki sportif değişimi överken, “Bizde her şey Tito dönemindeki gibi kaldı” dedi. Ne gariptir ki son Dünya Kupası’nda Sırbistan vardı, biz yoktuk. Dahası Tito’nun Yugoslavyası’nın diğer parçalarından Hırvatistan da final oynadı! Ama Partizan’ın maç ertelmesi, bizim de 80 ve 90’larda sıkça yaptığımız demode bir işti. Bu manada Prekazi, haklı.

Haberin Devamı

BEŞiKTAŞ DA YORGUN

Son yarım saat iki taraf da turu İstanbul’a bırakma niyetiyle zamanı öldürdü. Linz-Erzurum-Belgrad hattında üst üste üç deplasmana çıkan Beşiktaş’ın da 1-1’e rıza gösterme yadırgamıyorum. Linz ve Erzurum’a göre daha dengeli bir Beşiktaş vardı dün. 30 Ağustos’ta Vodafone Park’ta çifte zafer yaşamamız sürpriz olmayacaktır...


MAÇIN ADAMI

Tolgay Arslan

Yazarın Tüm Yazıları