Batalla boşluğu

AVRUPA’da oynayacak takımlar hiç tatil yapmasalar daha iyi! Ön eleme oynayanlar, rayına oturamadan bu maçlara çıkıyor. 17 günlük kamp takımın nefesini açmaya yetmemiş. Rakip Chikhura ise bir tur oynamanın avantajıyla geldi Bursa’ya.

Haberin Devamı

Önce bir kadro eleştirisi: Enes, yedekte değil de ilk 11’de pişirilirse daha iyi olur. Artık bu “Şımarmasın” fasıllarını geçelim. Bakın Dünya Kupası’nın yıldızı 23’lük James Rodriguez’di. Bizde olsaydı ‘Genç James’ adıyla acı çekerdi!

Temposuz ilk 45’te Timsah’ın tek bir planı vardı: Topu Fernandao ile buluşturmak. Bu planla da sadece bir ciddi pozisyon üretilebildi. Özellikle Aydın’ın göbekten defansı delme girişimlerini bekledim ama pek yeltenmedi. Üçüncü bölgeden kaleye sürpriz hamleler yapan da olmadı. Gürcüler ise bir tek Gabedava ile meşgul etmeyi başardılar.

‘Devre arası fırça’nın yanısıra Aydın-Ferhat ve mecburi Fernandao-Enes değişiklikleri Timsah’ın çenesini açtı. Öne çıkıp yükseltilen tempoyla pozisyonlar peşisıra geldi. Ancak 60’tan sonra ‘doldur-boşalt’ formuna bürünen Timsah, Gabedava ile birlikte direnen Rekhviashvili’ye diş geçiremedi.

Haberin Devamı

Bursa, turu Gürcistan’a bıraktı diyemeceğim çünkü tur ortada. Yeşil beyazlıların sorunu açık: ‘Batalla boşluğu’. Arjantinlinin yeri dolmazsa 5. şampiyon fazla yol alamaz...

Yazarın Tüm Yazıları