Çekirge sıçramaya devam ediyor

G.Saray, şampiyon adayı gibi oynamasa da kazanmayı bildi.

Haberin Devamı

Sarı kırmızılı ekipte ne konsantrasyon ne de motivasyon vardı. Yine de 2-2’den sonra Bursa adeta dağılınca sonuca gitmeyi başardılar.

ÇEKİRGE yine sıçradı. Ligin bitimine sekiz hafta kaldı. G.Saray kaç maç daha böyle gider bilinmez. İlk yarının uzatmalarında Ndiaye’nin kafa golü sadece skoru 2-1’e getirmedi, G.Saray’ı da kendine getirdi ve daha önemlisi Bursa’nın direncini bitirdi. 2-0 yenilgiden 3-2’ye maç çevirmek ve liderle arasındaki puan farkını 6’ya indirmek hiç kuşku yok ki çok önemli. ‘Hiçbir şeyi riske atmamak aslında her şeyi riske atmaktır’ der Einstein. Başakşehir’in Kayseri’de iki puan kaybetmesinin bu maç öncesinde G.Saray’a çok farklı bir motivasyon vermesi gerekirdi. Mutlak kazanmak ve puan farkını 6’ya indirme şansını Donk ile başlayarak yakalamak biraz zordu. Terim’in Selçuk’la başlayarak risk alması ve Kuzey Afrikalılardan birini dışarıda bırakması gerekiyordu bence. Marcao ve Luyindama gibi ağır stoperleriniz varsa beklerin öne çıktıktan sonra nasıl geri döneceğini de bilmeniz lazım. 15. dakikada Emre’nin rakip yarı sahada kaldığı pozisyonda ani başlayan Bursa kontratağında Yusuf’un muhteşem driblingini kovalayan Marcao ona yetişemedi ve yapılan ortayı Sakho Galatasaray ağlarına gönderdi.

Haberin Devamı

HEM GOL, HEM HAVA ATTI

G.SARAY, geçen hafta sadece 5 gol atmadı ama hava da attı. Özellikle Muslera’nın kurtarışları olmasa iyi oynayamadığı maçı şansıyla farklı kazanmasa her şey daha farklı olacaktı. G.Saray dün de kişilikli ve hedef odaklı bir futbol oynama görüntüsü vermedi. Kuzey Afrikalı iki veteran, Belhanda ve Feghouli ilk yarı sahada hiç görünmedi. Diagne de Kasımpaşa’da şişen bir balondu ve G.Saray’da sönmeye devam ediyor. Oyuna başlarken Samet Aybaba G.Saray’ı iyi okurken, blokları yaklaştırıp kademeli ve rakibe alan bırakmayan futboluna atletik oyuncularının katkısı ve ani ataklarla gol resmi vermek istiyordu.

FEGHOULI’DEN NAZiRE

İKİNCİ yarı G.Saray oyunu domine etti. Bunda Samet Aybaba’nın takımının oyun disiplininin ve oyun direncinin bozulması da etkendi. Belhanda’ya yapılan penaltıda Diagne skoru 2-2’ye getirince Bursa’nın genç, dinamik ancak tecrübesiz kadrosu ilk yarıdaki heyecanını da kaybetti. Feghouli’nin Saivet’ye nazire yaparcasına attığı harika golle, G.Saray şampiyon adayı gibi oynayamadığı maçtan galip ayrılmayı başardı.

DÜN NE OLDU

Haberin Devamı

KAYSERİ’de Başakşehir’in kazanma arzusu sınırsızdı ama kazanamadı.

· G.SARAY’ın Bursa’da özellikle ilk yarıdaki her şeyi yanlıştı. Rakibin Kayseri’de kaybettiği iki puana rağmen ne konsantrasyon ne de motivasyon vardı ama yine de kazandı.

· G.SARAY’ın iki stoperi hataya, Kuzey Afrikalı iki oyuncusu rahata ve refaha odaklanmıştı.

· BAŞAKŞEHİR Kayseri’de 10 gol atacağı maçı futbolcuların yüksek konsantrasyon baskısının etkisinde kalmasıyla kazanamadı. Ama tam aksine G.Saray sadece ikinci yarıdaki saman alevi gibi parlayan ataklarıyla 3 puanın sahibi oldu. Yani dünkü iki maç Başakşehir şampiyonluğu yürekten isteyen bir görüntü verirken, G.Saray rakibi yakalamanın zor olduğu inancının psikolojik etkisindeydi.

Maçın adamı: Yusuf.

Yazarın Tüm Yazıları