Kupa idmanı

ZİRAAT Türkiye Kupası’nda, çeyrek finale kalan takımlar içinde en zayıfı olan Manisaspor ile oynamak, Galatasaray ve Hamza Hoca için, derbi öncesi hem şanstı hem de fırsattı.

Haberin Devamı

Oynamayan oyunculara şans vermek, ama asıl önemlisi oynayan oyunculara dinlenme fırsatını kullandı Hamza Hoca.

YARIM WESLEY

İlk yarıda ve çıkana kadar Wesley Sneijder vardı. Attığı paslar ve oyun kurmadaki becerisine, artık ayakları ve kafası yavaşlamış Pandev’in uyum sağlayamaması, Galatasaray’ın ilk yarıda erken gol bulamamasının sebebiydi. Maçın, Galatasaray baskısında geçmesi normaldi ama normal olmayan, bu baskının sonuç getirecek şekle dönmemesi hatta Manisa takımına fırsat verir hale gelmesiydi. Bu durumu sonlandıran da kırmızı kart oldu.

Burada, önde Pandev kadar, arkada Emre-Yekta ikilisinin beklenen işleri ve desteği veremesinin de etkisi var. Hal böyle olunca, arada kalan Sneijder, çok daha iyi işler yapacağı maçı zorlamadan geçirdi. Kupa maçlarında doğan, lig maçlarında büyüyen Yasin yine etkili ve formanın hakkını verecek işler yaptı.

Haberin Devamı

HOŞ GELDİN CEMAL

Formalı ya da formasız uzun zamandır gözükmeyen Dzemaili ise maçta kendini fark ettiren oyuncuydu. Elbette rakip zayıf ama Dzemaili’de çok görmediğimiz farklı bir istek ve gayret vardı. Sanırım, Hamza Hoca’nın, Yasin’e, Olcan’a, Telles’e, Emre’ye kazandırdıklarını, hatta Sneijder ve Melo gibi oyuncularla ilişkilerini gördü ve zamanı olduğunu anladı. Hamza Hoca geldiğinden beri, neredeyse her oynucusundan iyi performans almayı başardı. Galiba sıradaki Dzemaili.

Sarı Kırmızılı oyuncular, ilk maçta turu garantileyecek kadar gol pozisyonuna girmişken, farkı artırdı ve ikinci maçı tamamen formaliteye çevirerek yarı finale çıktı.

Yazarın Tüm Yazıları