Galatasaray gibi bir takıma karşı nasıl oynayacağını bileceksin

Hücum presi bu kadar iyi olan bir rakip önünde oyunu geriden kurarsan büyük risk almış olursun.

Haberin Devamı

Rizespor’un önde baskısı, defansı öne çıkarması ve açık oyunu, Galatasaray’ınsa ilk golden sonra istediği oyun anlayışını uygulaması maçın seyir zevkini doruğa çıkarırken, takımlar özellikle ilk yarıda birbirlerine nazire yaparcasına şahane goller attılar. Rizespor tehlikeli ve değişik bir takım. Mağlup duruma düşmüş olmasına rağmen fırsatlar yakaladı ve bunların ikisini gole çevirdi. 15. dakikadan sonra maç öyle bir yere evrildi ki, her iki takımın da boş bulduğu alanlar, karşılıklı pozisyonlara girilmesine yol açtı. Sanchez’in yokluğunda Berkan stoperde oynarken, Torreira ile Kerem Demirbay’ın defansa yardımı diğer maçlara oranla daha fazlaydı.

TUGAY VE ZiDANE GiBi

Kaan'ın sakatlanıp Zaha’nın oyuna girmesi ve Barış Alper’in defansa çekilmesiyle Galatasaray’ın ofansif oyunu daha da güçlendi. Rizespor gibi takımlar, böylesine kuvvetli hücum pres gücüne sahip Galatasaray karşısında oyunu geriden kurarsa büyük risk almış olur. Köhn’ün ilk golü, Tugay Kerimoğlu’nun Blackburn Rovers’ta oynarken attığı jeneriklere geçen golü andırıyordu. Kerem Demirbay’ın ilk golü öncesinde Zidanevari vücut dilini gördük.

Haberin Devamı

SKOR YANILTMASIN

ilk yarı her ne kadar 4-1 Galatasaray’ın üstünlüğüyle kapanmış olsa da, skora bakıp aldanmamak gerekir. İki takımın rakip ceza alanında topla buluşma, atılan şut sayısı ve topla oynama oranları denkti. Ama Galatasaray’ın kaliteli ayakları skorun 4-1 olmasını sağladı. İkinci yarıda İlhan Palut’un yaptığı değişiklikler sonucu atılan golle skorun 4-2’ye gelmiş olması ‘Rize oyuna ortak olacak’ düşüncesine yol açtı ancak akabinde gelen penaltı konuk takımın gardını düşürdü.

GÜZEL VE KEYiFLiYDi

Bu bölümde seyir ve mücadele zevki anlamında ilk yarıdan bir tık aşağıda ama gollü bir oyun seyrettik. Gol perdesi, yeni saç rengiyle sahaya çıkan İcardi ile kapanırken, Arjantinli futbolcunun kazanılan penaltıyı, hat-trick yapması için Kerem Demirbay’a bırakması, Galatasaray adına gecenin en güzel görüntülerinden biri oldu. Sonuçta sezonun en güzel ve keyifli maçlarından birini izledik.

Haberin Devamı

MAÇIN TARTIŞMALI POZiSYONLARI

· 14’te Kaan’ın sakatlandığı pozisyonda Akintola’nın ciddi bir faulü yok.

· 20’de Olawoyin’in Torreira’nın ayağına basması faul ve sarı karttı. Aynı dakikada kaleci Gökhan’ın topa ceza sahası dışında dokunup dokunmadığına sağlıklı karar vermek imkansız.

· 31’de G.Saray’ın 2. golü öncesi Köhn’ün rakibe hareketi hakem takdiri.

· 38’de Rize’nin ilk golünde ofsayttaki futbolcuların kalecinin görüşünü kapaması söz konusu değil. Ancak G.Saray’ın 1. ve 4. golleri bu konuda yoruma açık.

· 62’de Galatasaray lehine verilen penaltı kararı doğru.

Yazarın Tüm Yazıları