Faruk Doğa Üründül
Faruk Doğa Üründül
Faruk Doğa ÜründülYazarın Tüm Yazıları

BSL’de Yarı-Final: 3.Çeyreklerin Anlattıkları!

Yarı-Final serisini ikiye ayırmak lazım. İlk 2 maç ve 3.maç olarak. Ülker Sports Arena’da oynanan maçları toplu halde görürsek, yani uzatmayla birlikte 9 periyot, Fenerbahçe Doğuş 3.çeyreklerin hepsinde periyot bazında kaybetti (3.maçta dahil).

Haberin Devamı

 Kazanılan 2 maça baktığımızda, Vidmar ile başlayan ikili oyunların çoğundan Banvit sayılarını görebiliriz. Fakat Sarı-Lacivertlerin finale yürüdüğü son müsabakada, Vidmar’ın sakatlık sebebiyle oynayamaması, son şampiyonun önünü açtı ve ilk 2 maçtan çok farklı bir mücadele izledik.

Koç Obradovic’in sene başından beri BSL için kullandığı rotasyonun en büyük özelliği sahaya konan enerji. Bu sayede oyuncular, maç eksikliği yüzünden hatalar bile yapsalar oluşan tempo sayesinde kolay sayılar bulabiliyorlar. Banvit karşısındaki son müsabakada da benzer bir durum vardı. İlk yarı boyunca açık alan bulmakta zorlanmayan ve hücum ritmi üzerinden üretime geçen takım ile Kulig’in potaya devrilmelerinden ürettiği sayıları izledik. Vidmar’ın yokluğunun en çok hissedildiği yer savunmaydı. Kulig, sürekli Fenerbahçe Doğuş uzunlarıyla pota altında yalnız kaldı. Doğal olarak da ilk iki çeyrek sonunda fark 18 sayıya çıktı.

Haberin Devamı

Üçüncü çeyrekte, serinin geri kalan maçlarında olduğu gibi Sarı-Lacıvertlilerin konsantrasyon problemleri başladı. Buna çözüm bulmak gerekiyor. Yarıdan sonra dönülen çeyreklerin ikinci yarısından itibaren, giren 5’ler çok dağınık oluyor ve rakibe sürekli boş atış fırsatları veriyor. Banvit karşısında da benzer senaryo gerçekleşti ve ev sahibi takımın üçüncü çeyrekten sonra yakaladığı ivmeyi, son periyoda taşıdığını gördük. Koç Obradovic’in acil durumlarda başvurduğu, Ahmet-Vesely çift uzunlu 5’i tekrar momentumu Fenerbahçe tarafına çevirebildi. Maçın sonunda Wanamaker’ın da ayakta kalmasıyla, rahat gibi gözüken ama özünde zorlanılan mücadele 84-73’lük skor ile geçilmiş oldu.

Müsabakaların kazanılması ve finale çıkılması üçüncü çeyreklerdeki problemi görmemize engel olmamalı. Bununla birlikte, EuroLeague Final’inde karşılaştığımız, kalıplı uzun-hareketli kısa komboları halen Sarı-Lacıvertlilerin yumuşak karnını oluşturuyor. Yarı-Final serisinde en akılda kalıcı an; Banvit’in genç Türk rotasyonu oldu. Belki şu an konuşmak için biraz erken ama Rıdvan Öncel, Şehmus Hazer, Tolga Geçim ve Berke Atar gelecek adına harika sinyaller verdiler.

Haberin Devamı

Finalde rakip TOFAŞ veya Anadolu Efes olacak. Gerçek olan bir şey var ki, bu seneki final geçen yılkinden daha zorlu geçecek.

 

Yazarın Tüm Yazıları